Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

Hemelvaartskermis in Hoogerheide terug van weggeweest

Door: Roland Pijnen Algemeen

HOOGERHEIDE - Na twee jaar afwezigheid, keert de Hemelvaartskermis tijdens de Lentefeesten in Hoogerheide terug. Er is voor het eerst een meet & greet met televisiefiguren en ook de grootste megaslide van Nederland komt weer naar het dorp. 

Het organisatiebureau die deze kermis normaal gesproken organiseert, had zich teruggetrokken. John Dauphin, de kermisexploitant die ook de najaarskermis afgelopen oktober organiseerde, mengde zich bij de gegadigden en kreeg vorige week dinsdag groen licht. Het liep storm, want binnen één dag wist Dauphin heel wat kermisexploitanten warm te krijgen. Op één attractie na, was alles volgeboekt. 

Hemelvaartskermis
Dauphin houdt hetzelfde concept aan als tijdens de vorige kermis. Kermisexploitanten hoeven geen staangeld te betalen. Daardoor kosten 20 munten een ‘schijntje’, namelijk 25 euro. “Het muntenactieconcept is een goede oplossing om de dorpskermis te redden van de ondergang.” Van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei is de kermis op het Lucasplein, tegelijkertijd met de braderie in het centrum, die na twee coronajaren doorgang kan vinden. “Het verstevigt elkaar”, is Dauphin van mening. Er is voor ieder wat wils. Zo is er een megaslide, die afgelopen winter een metamorfose heeft ondergaan en komen er televisiefiguren, die overigens woensdag 25 mei aanwezig zullen zijn. Wie dat zijn, is een verassing.