Peter Blommerde (links) en Co de Crom (rechts). Jeffrey van Agtmaal, wethouder gemeente Woensdrecht, noemde het een kei van het project en schonk er een.
Peter Blommerde (links) en Co de Crom (rechts). Jeffrey van Agtmaal, wethouder gemeente Woensdrecht, noemde het een kei van het project en schonk er een. Foto: Roland Pijnen

Groenploegen kleuren Ossendrecht

Door: Roland Pijnen Algemeen

OSSENDRECHT - In de Pottenbergen in Ossendrecht hebben vrijwilligers van de Ossendrechtse groenploeg lavendelplanten en rozen geplant. Binnenkort hangt Stadlander gevelrekken waar Toscaanse Jasmijn tegen gaat groeien. Het is een van de vele projecten.

Het begon zo’n negen jaar geleden. Het bos in de Achtlanen was er slecht aan toe, zagen Peter Blommerde en twee andere vrijwilligers die er bij het ruimen onder andere een verwaarloosde fiets tegenkwamen. Zij knapte het op en hij werd coördinator van een alsmaar groeiende vrijwilligers groenploeg, gericht op projecten in deze wijk. Co de Crom, vriend van Blommerde, is coördinator van de later opgerichte Ossendrechtse groenploeg waar Blommerde zich ook voor inzet, gericht op projecten in de as van het dorp. Hoe het Adolphineplein en de kerk erbij stonden, waren voor De Crom een doorn in het oog. “Ik wou dit vóór mijn pensioen in orde maken.”

Gedreven
Zo gezegd, zo gedaan. Na deze projecten kwamen het medisch centrum en de Markt aan de beurt. De Pottenbergen, het vijfde project, is vorige week opgeknapt. Maar er liggen meer ideeën, zoals het opfleuren van het Hondseind. “Er is werk aan de winkel, want we zijn nog lang niet het mooiste dorp”, zegt Blommerde, die ziet dat Ossendrechtenaren en de gemeente de initiatieven waarderen. “Ouderen in de Pottenbergen zijn mede bereid te zorgen voor de nazorg.”