Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Volop strijd in de Ronde van Woensdrecht

Door: Roland Pijnen Algemeen

WOENSDRECHT - Wielerwedstrijden organiseren gaat, na twee jaar wedstrijden onder restricties van de coronamaatregelen, weer als vanouds. De Ronde van Woensdrecht van afgelopen zondag, georganiseerd door Brabantse Wal Wielerevents, was de eerste uit vijf wielerwedstrijden in alle kernen van de gemeente.

DOOR ROLAND PIJNEN

Op de eerste wedstrijddag waren categorie de nieuwelingen en de elite/beloften nagenoeg volgeboekt. Pepijn de Kok wist bij de nieuwelingen te winnen. Thijs Vrij werd tweede, Ruud Junior Nagengast derde en Hoogerheidenaar Phillip van den Kieboom dertiende. Bij de elite/beloften dames viel het aantal dames aan het vertrek tegen. Hoogerheidenaar Thalita de Jong, Nederlands-, Europees en Wereldkampioen veldrijden, die een dag eerder als eerste over de finish in Oud-Vossemeer kwam, pakte haar derde overwinning van dit jaar. In Woensdrecht won zij de spurt voor Anneke Dijkstra en Mareille Meijering.

Elite/beloften wedstrijd vol strijd
De elite/beloften renners reden het eerste half uur op het 2500 meter lange parcours een hoog tempo. Lars Quaedvlieg en Jesse Raas zorgde voor de eerste schermutseling. De aanvallers kregen weinig ruimte van het peloton en werden na een aantal ronden weer ingerekend. Vervolgens probeerde Pim Hackmann het spel op de wagen te krijgen. Maar de klim op de Rijzendeweg was toch te zwaar om alleen op kop te blijven rijden. Na half koers ontstond er een kopgroep van twee renners: Etienne van Empel en Luuk van Gestel. Zij kregen enige ruimte en werden achtervolgd door een groep van vijf renners: Tjeu Bakermans, Bas van Belle, Sam Gademan, Pim Hackmann en Pieter Verhoeven. Toen deze twee groepen samen kwamen, kon de finale beginnen. Bakermans, Gademan, Van Belle en van Empel sloegen een gat op de overige renners. Bakermans was de eerste aanvaller en werd achtervolgt door Gademan, van Belle en van Empel. Van Empel wachtte de eindsprint niet af en reed twee kilometer voor de meet, op de Rijzendeweg, weg bij zijn drie overgebleven medekoplopers. Van Empel won dan ook met overmacht de elite/beloften wedstrijd. De spurt voor de tweede plaats werd gewonnen door Van Belle met kort daarachter Gademan en Bakermans. Tijs van den Bemt, de derde Hoogerheidenaar die meedeed aan het evenement, eindigde als achtste.