VAT DS 1 en Jeugd B in actie
VAT DS 1 en Jeugd B in actie Foto: F. van Campo

Jeugd B van VV VAT weet als enige te winnen

HOOGERHEIDE - Voor volleybalvereniging VAT uit Hoogerheide kwamen de meeste teams afgelopen week weer thuis in actie. Vanwege de inhaal wedstrijden als gevolg van de lockdown mochten enkele teams zelfs twee keer aantreden.

Op woensdag werd de thuisronde gestart door de Dames ORV. Zij komen uit in de onafhankelijke recreanten competitie regio Breda. De dames namen het op tegen KHS/RVC uit Rijsbergen. Van begin af aan was duidelijk dat dit een gelijkwaardige tegenstander was, maar de dames namen de eerste set toch een geruime voorsprong. De tegenstander uit Rijsbergen gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

Gelukkig pakte de dames uit Hoogerheide de draad op tijd weer op en werd deze set binnen gehaald. De 2e set verliep niet lekker voor de VAT dames, maar door een goede derde set kwamen zij toch weer op voorsprong. Het goede spel kon helaas niet worden voortgezet in de 4e set, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Voor het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.

De VAT ORV dames mochten de dag na deze thuiswedstrijd alweer op bezoek in bij SDC in Klundert. Na een goede eerste set kon de winnende lijn helaas niet worden doorgetrokken.

Hierdoor wachten de dames nog altijd op hun eerste overwinning.

Op 30 maart zijn de dames weer thuis te bewonderen en gaan ze hier vol voor.

Nevobo

Na de ORV dames was het de beurt aan de teams die aan de competitie van de Nevobo deelnemen. De dames 1 kwamen zowel op de vrijdag als op zaterdag in actie. Helaas brachten deze wedstrijden geen overwinning voor de VAT dames, maar toch werd de huid duur verkocht en kreeg het publiek leuke wedstrijden te zien.

De zaterdag werd begonnen door de heren 1 en meiden C. Helaas waren beide teams een maatje te klein voor de tegenstanders uit Oosterhout en Papendrecht. Komende week gaan deze teams weer opzoek naar punten in Oud-Gastel en Roosendaal.

De jeugd B mocht samen met de dames 1 de thuis zaterdag afsluiten. De wedstrijd werd goed begonnen en de eerste set overtuigend gewonnen. De tweede set was de tegenstander uit Oud-Gastel beter. In de 3e en 4e set herpakte de jonge jongens en meiden uit Hoogerheide zich weer en haalde zo toch nog een overwinning binnen voor volleybalvereniging VAT.

De Dames 2 waren deze dag vrij. De competitie vervolgd volgende week met een uitronde. Zaterdag 2 april zijn de teams weer in Hoogerheide te bewonderen.

Uitslagen week 11

Dames ORV

Woensdag 16 maart VAT-KHS/RVC dames 2  2-2 (25-23/14-25/25-23/20-25)

Donderdag 17 maart SDC dames 2-Vat 3-1 (21-25/25-20/25-20/25-14)

Nevobo

Vrijdag 18 maart VAT DS 1-Next Volley Dordrecht DS 4  1-3 (21-25/17-25/24-26/26-24)

Zaterdag 19 maart VAT MC 1-Flits MC 2  0-4 (6-25/15-25/15-25/8-25)

Zaterdag 19 maart VAT HS 1-VOKO HS 3 0-4 (23-25/15-25/18-25/9-25)

Zaterdag 19 maart VAT JB 1-Gavoc’10 JB 1 3-1 (25-17/15-25/25-10/25-16)

Zaterdag 19 maart VAT DS 1-VOKO DS 1 2-3 (25-16/20-25/16-25/25-22/12-15).[n]