Afbeelding
Foto: Venema Media

Etiënne van Empel valt ongelukkig uit in Ronde van Huijbergen

Door: Roland Pijnen Algemeen

HUIJBERGEN - Na het eerste Brabantse Wal Wielerevent in Woensdrecht was het afgelopen zondag ook weer ‘volle bak’ in de straten van Huijbergen. Etiënne van Empel, winnaar Ronde van Woensdrecht en tot afgelopen zondag klassementsleider, viel wel heel ongelukkig uit en Marijn Maas probeerde potten te breken in ‘zijn’ ronde van Huijbergen.

Bij de elite/beloften renners stond een volwaardig peloton van ruim 80 renners aan de start. Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours een hoog tempo gereden door de elite/beloften renners. Wouter Hopmans probeerde om weg te komen, met de actieve Tjalle de Bruin als belangrijkste metgezel, maar werd weer ingerekend.

Ontsnappingszege
De eerste serieuze ontsnapping kwam op naam van Tim Bierkens, Joren Bloem, Jarno Gmelich Meijling en de in Huijbergen woonachtige Marijn Maas. De vier renners kregen ruimte van het peloton. Niels Boele, Daniel Abraham, Guus van Schipstal, Kevin Reuvers en Tim Christen maakten de overstap van het peloton naar de kopgroep en wilden het ook wel proberen om voor de ontsnappingszege te gaan. Etiënne van Empel was op dat moment al met een gebroken zadel uit koers verdwenen. Na een voorsprong van 30 seconden liep de voorsprong terug naar 15 seconden. Maar de samenwerking in het peloton stokte en de voorsprong liep weer uit naar driekwart minuut. Bloem, die het op een sprint wilde laten uitkomen, trok aan het langste eind en eindigde voor Bierkens en Maas. “Na de laatste bocht ben ik van kop af gegaan. Ik wilde er een lange sprint van maken en dan maar kijken wat er ging gebeuren.”

Nieuwe klassementsleider
Jarno Gmelich Meijling, nationaal kampioen, kwam er in de eindsprint niet aan te pas maar gaat wel aan de leiding in het Brabantse Wal wielerevents klassement. In de nazomer worden de rondes van Putte, Ossendrecht en Hoogerheide verreden voor dit klassement. Bij de nieuwelingen won Senna Remijn voor Renzo Moretti en Danny Turkstra. Bij de junioren won Ryan Gal voor Ed Uptegrove en Mees de Vos.