Afbeelding

AVV wil woningen bouwen nabij het Marktje in Woensdrecht

Door: Roland Pijnen Algemeen

WOENSDRECHT - AVV Vastgoed wil veertien nieuwe woningen in een hoger segment bouwen op een stuk grond achter de straat het Marktje in Woensdrecht, pal gelegen naast een natuurgebied. De direct omwonenden zijn verrast. De vastgoedorganisatie licht toe. 

Omwonenden werden op de hoogte gesteld van de plannen tijdens een bijeenkomst op 23 maart. Volgens Monique van Velzen, directeur AVV Vastgoed, was dit het juiste moment om naar buiten te treden. “Planvormingsproces neemt jaren in beslag. We hebben nu het moment bereikt dat we een duidelijk plan kunnen presenteren, waar door de omwonenden feedback op gegeven kan worden.”

Verkregen input
Hans Vinke van AVV Beheer, ook aanwezig bij de bijeenkomst, vond het een goede avond, ondanks felle reacties van omwonenden die hun zorgen uiten. “Dat hoort erbij. We gaan aan de slag met de verkregen input.” De grond, met momenteel een industriële en agrarische bestemming, is onderverdeeld in 14 percelen waarop waarschijnlijk woningen gebouwd gaan worden. Daardoor neemt het woon-werkverkeer toe. Vinke: “Door het bestemmingsplan, dat wordt aangepast zodat er veertien woningen gebouwd mogen worden, zal er in de toekomst geen toename van bedrijvigheid plaats gaan vinden.” Volgens Vinke, vraagt de plek niet om starterswoningen. “In het Marktje, de Tuinstraat en de Onderstal staan vrijstaande woningen.” De woningen, lang en smal van architectuur, worden maximaal acht meter hoog.

Flora en fauna
Op losliggende golfplaten op het dak van oude bedrijfsloodsen loodsen op het stuk grond ligt asbest. In de loodsen, overigens niet meer in gebruik, ‘verblijven’ uilen en vleermuizen. “We zijn volop bezig met het flora en fauna onderzoek”, zegt Van Velzen. “We moeten de uitkomst van dat onderzoek afwachten. Recent is gezamenlijk met de gemeente nog nagezien dat er geen gevaar is voor wat betreft het asbest in de golfplaten op het dak. De bestemminsplanprocedure wordt, naar verwachting, deze zomer opgestart.