Het Alzheimer Café Woensdrecht opent haar deuren

WOENSDRECHT - Corona heeft ons een hele tijd beperkt in de mogelijkheden maar nu kunnen we weer! 


Een Alzheimer Café is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten op   maandagavonden krijg je?informatie over dementie en kunnen je ideeën en ervaringen uitwisselen. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Voel je welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan jouw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid.  

Het Alzheimer café gaat weer starten zonder beperkingen. De eerstvolgende keer is op 9 mei. Dan is het onderwerp: Onbegrepen gedrag.  Daarna zijn er dit jaar nog 5 Alzheimer cafés, steeds op een maandagavond van 19.30 tot 21.30 in woonzorgcentrum Heideduin.  

Naast het Alzheimer café zijn we, samen met de BWI, gestart met Kleintje Koffie, gericht op ontmoeting van lotgenoten. Dit is in een kleinere groep en zonder specifiek onderwerp, maar vooral gericht op samen praten over ervaringen of over heel andere dingen. Maar ook een spelletje of een wandeling is een mogelijkheid. Kleintje koffie vindt plaats eens per 3 weken op dinsdagochtend van 10 tot 12 in één van de dorpen van de gemeente Woensdrecht. Het eerstvolgende Kleintje koffie is op 26 april in Ossendrecht.  


Informatie

Alle informatie over Alzheimer cafés en Kleintje Koffie is te vinden op Regio West-Brabant | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl) Als u wilt kunt u zich aanmelden voor een uitnodiging per mail. U ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor de activiteiten in de gemeente Woensdrecht. m.uitdewilligen@alzheimervrijwilligers.nl[n]