Lenteconcert Fravino en Alpenlander Blaaskapel

HUIJBERGEN - Na een gedwongen rustpauze van 2 jaar, is het hoog tijd voor een concert! We hebben overigens zeker niet stilgezeten in deze periode en zijn met onze nieuwe dirigent Youri Kemps actief aan de slag gegaan met een nieuw repertoire.


Youri is een geboren Huijbergenaar, 41 jaar, was accordeonist en trompettist bij Fravino, studeerde later af in Orkest Directie aan het Kon. Conservatorium Den Haag en dirigeert meerdere orkesten.


Lenteconcert

Wij zijn bijzonder blij met Youri en ook hij wil zich presenteren en graag kennis maken met jullie op ons Lenteconcert op zaterdag 23 april om 20.00 uur in de Kloek. 

Tevens zal onder leiding van Youri optreden de Alpenlander Blaaskapel. 

Dat wordt dus dubbel genieten en wij nodigen u daar graag voor uit!

De entree is gratis en we willen u vragen bij binnenkomst een bescheiden bijdrage te leveren in de bus ter plaatse. Alvast onze dank daarvoor!


Youri Kemps over zijn terugkeer

"Ik zal ongeveer 10 jaar geweest zijn dat ik voor het eerst in aanraking kwam met het Fravino orkest. 

Als trompet leerling bij St. Caecilia en piano leerling, bij toenmalig dirigent Br. Mathias mocht ik al snel op trompet in het jeugdorkest van Fravino spelen, het toenmalige B-orkest. 

Het was daar, waar mijn liefde voor muziek werd aangewakkerd en nooit meer heeft losgelaten. Tijdens de gezamenlijke concerten maakte ik kennis met het A-orkest waar ik na enkele jaren naar door mocht stromen en tot mijn studie aan het conservatorium met veel plezier heb gespeeld en werd geïnspireerd. Het was de unieke bezetting en repertoire van het orkest die ik heel interessant vond. Een accordeonorkest met blazers. Eigenlijk een symfonieorkest waarbij de rol van de strijkers wordt overgenomen door de accordeons met een kleine blazersbezetting waardoor er een bijzondere klankkleur ontstaat, de Fravinoklank. Het is een bijzonder orkest met een breed scala aan mogelijkheden waarbij diverse muziekgenres op het repertoire staan. 

Toen ik 2 jaar geleden werd gevraagd om terug te keren naar Fravino in de rol als dirigent hoefde ik dan ook niet lang na te denken en ik hoop nog vele concerten te kunnen geven met dit geweldige orkest."[n]