Zilvermeeuw bij Invictus Games
Zilvermeeuw bij Invictus Games Foto: M den Ouden

Promotie voor Zilvermeeuwzwemmers

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Bij zwemvereniging de Zilvermeeuw zijn niet alleen de zwemmers belangrijk. Zoals bij elke vereniging draait alles vooral op de vrijwilligers. Geen vereniging kan zonder.  

Bij de Zilvermeeuw gaat dit onder andere over bestuur, trainers/ coaches, officials en ouders die zo nu en dan bijspringen.
Tijdens een wedstrijd zijn zeker de officials langs het bad van belang, zonder hen kan er geen wedstrijd plaatsvinden. Zo zijn zij aanwezig bij eigen wedstrijden, uitwedstrijden, maar ook op uitnodiging voor diverse evenementen. Onlangs waren enkele officials afgereisd naar Maastricht om daar te fungeren tijdens een studentenwedstrijd, over 2 weken staan zij in Eindhoven bij het NK Masterzwemmen.
Afgelopen week, dinsdag 19 april reisden 4 Zilvermeeuwofficials en 1 official van de Krabben af naar Den Haag. Hier vonden gedurende een week de Invictus Games plaats; de Olympische Spelen voor oorlogsveteranen. Na 2 jaar uitstel konden ze eindelijk doorgang vinden! Het Zuiderpark werd geheel omgebouwd voor diverse sporten, maar het zwemmen vond plaats in het aangepaste Hofbad in den Haag. Het werd een enerverende, maar prachtige lange dag waar nog veel over nagepraat gaat worden!
Ook tijdens de laatste competitiewedstrijd op zondag 24 april stonden Zilvermeeuwofficials rondom het wedstrijdbad. In de Schelp te Bergen op Zoom vond deze finalewedstrijd plaats samen ZDF en organiserend vereniging de Krabben.
Het werd een superspannende middag, want uiteindelijk zou bepaald worden of de Zilvermeeuwzwemmers zouden gaan promoveren. Iedereen zwom de sterren van de hemel. Het werd een spannende, maar vlotte en gezellige wedstrijd waar de sportiviteit vanaf spatte. Na een bloedstollende afsluitende estafette kon eindelijk de uitslag bekend worden gemaakt. Heel veel mooie tijden, clubrecords, limieten voor de Brabantse Kampioenschappen en flink wat eremetaal voor de Zilvermeeuw. Maar bovenal werd maandagmorgen bekend dat al deze inspanning niet voor niks was geweest. De Zilvermeeuw kwam op een 3e plaats uit, ruim genoeg voor promotie naar de B- klasse!!
In Mei gaan enkele Zilvermeeuwen deelnemen aan het NK Masters in Eindhoven, voor de recreanten volgt binnenkort eindelijk een wedstrijd en ook de Brabantse Kampioenschappen komen er nog aan. Bovendien gaat het openwaterzwemmen ook weer aantrekken. Voor elk wat wils bij de Zilvermeeuw.
Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl