Mark Alberti en Yiming Gores .
Mark Alberti en Yiming Gores . Foto: Tinus

1e paratafeltennistoernooi Hotak’68 meer dan geslaagd

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Ruim 2 jaar geleden stond dit toernooi al op de planning. Maar door de welbekende coronaperikelen werd het meermaals uitgesteld. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Mede door de hulp van veel Hotakkers en ook van familie en vrienden is het een prima georganiseerd toernooi geworden.

Er waren 15 deelnemers (helaas hadden we 5 afmeldingen) die we verdeelden in de A-groep (2e en 3e Klasse), B-groep (4e en 5e Klasse) en de C-groep (6e Klasse). Als 3e Klasser moest Mark Alberti het o.a. opnemen tegen 1 2e klasser. In de 5-kamp won Mark 2 partijen en verloor er 2. Aangezien de 2e Klasser Arthur Brans voor Mark eindigde in de 5-kamp werd Mark 2e in de 3e Klasse.

In de B-groep werd Hotak’68 vertegenwoordigd door rolstoeler Bas Rongen. Als enige 4e klasser in de B-groep was hij licht favoriet. Dit maakte hij dan ook waar door al zijn 4 partijen te winnen .

Freddy Reichart (Hotak’’68) speelde zijn 2e toernooi en deed dit zeker niet onaardig. Hij werd dan wel laatste in de C-groep maar er zit zeker nog potentie in om bij een volgend toernooi hogere ogen te gaan gooien.

Nadat de prijzen waren verdeeld werd er in de middag als toetje nog een ‘kleine’ 5-kamp (best of 3) gespeeld. Hier werden de rollen enigszins omgedraaid. Zo won Mark Alberti bijvoorbeeld nog van de winnaar in de A-groep van 3e-Klasser Yiming Gores.

Als organiserende vereniging kunnen we met een goed gevoel terugkijken op dit toernooi. Zeker voor herhaling vatbaar.

Ook tafeltennissen

Wil je een balletje slaan? 

Kom vrijblijvend een aantal trainingen bijwonen in MFC Kloosterhof. Neem je sportkleding, schoenen en eventueel een batje mee. Mocht je geen batje hebben, geen probleem, deze hebben wij dan voor je. 

Jeugdspelers tot 11 jaar zijn welkom op maandag om 18.30 uur. Jeugdleden vanaf 11 jaar graag even vooraf informeren welke trainingsgroep passend is, dit kan per mail : hotak68@ziggo.nl. Senioren kunnen terecht op dinsdag om 13.15 tot 14.45 uur is er een Sport Overdag groep. 

Ook zijn senioren op maandagavond om 19.45 uur welkom om een balletje te slaan. In overleg met de trainer van de betreffende groep zal bekeken worden welke trainingsgroep passend is.

Wil je meer informatie over Hotak’68 kijk dan op onze website www.hotak68.nl of mail naar hotak68@ziggo.nl