Heren 1 in actie tegen Next volley Dordrecht
Heren 1 in actie tegen Next volley Dordrecht Foto: P. van Tillo

Veel overwinning teams volleybalvereniging VAT

HOOGERHEIDE - Op zaterdag 23 april stond de laatste gevulde thuisronde van het seizoen 2021-2022 op het programma voor de teams van VV VAT uit Hoogerheide.

De zaterdag werd om half twee begonnen door de Heren 1 en Meiden C. De heren hadden vandaag hun laatste competitiewedstrijd tegen de heren van Next Volley Dordrecht. De heren van VAT konden voor het eerst dit seizoen beschikken over een compleet fitte selectie. De heren hadden dan ook geen tegenstand tegen het laag geklasseerde Dordrecht en combineerde er rustig op los. De eerste twee sets werden dan ook overtuigend gewonnen. De derde set werd dan ook begonnen met de gemiddeld oudste combinatie van de VATters. De combinaties moesten gezocht worden, maar uiteindelijk is ook deze set met de hakken over de sloot binnen gehaald. De vierde set liep van zelf en er kon ruim gewisseld worden. De heren van VAT sloten het seizoen af met een mooie 4-0 overwinning.

Voor de meiden C is het nog niet de laatste wedstrijd van het seizoen. Zij werden in de eerste helft kampioen in de tweede klasse en komen hierdoor deze helft uit in de eerste klasse. De meiden trainen elke week hard om ook in deze klasse de nodige punten te verzamelen. Helaas waren de meiden van Voltena een maatje te groot voor onze meiden, de uitslag was dan ook 0-4 voor de bezoekers. Toch kunnen de VATters elke wedstrijd rekenen op een groot thuispubliek.

De volgende ronde stonden de jeugd B en Dames 1 op het programma. De Dames namen het op tegen Sliedrecht Sport. De eerste set werd zeer overtuigend binnen gehaald door de VAT dames. Vanaf de tweede set kwam Sliedrecht Sport beter in het spel en hierdoor wonnen de bezoekers nipt de tweede set. In de derde set lieten de VAT dames hun klasse weer zien en dus was er deze set geen kans voor de dames van Sliedrecht. De vierde set was zeer spannend. Uiteindelijk trokken de VAT dames aan het langste eind en resulteerde dit in een 3-1 overwinning. De dames zijn de komende weken vooral uit nog te bewonderen. Voor de jeugd B stond een wedstrijd tegen Atak uit Waspik op het programma. Dit was een zeer gelijk opgaande wedstrijd met veel spannende punten. De Jeugd B van VAT wist toch drie keer aan het langste einde te trekken waardoor een mooie 3-1 overwinning is behaald.

De zaterdag werd afgesloten door de dames 2. Zij hadden hun laatste wedstrijd van dit seizoen tegen YVC. De eerste set moesten de VAT dames nog even op gang komen, maar hierna is vol voor de overwinning gestreden. Na een spannende vierde set gingen de VAT dames er met de 3-1 overwinning van door.

Jonge volleyballers

Voorafgaand aan deze wedstrijd dag hebben gelukkig ook alweer twee rondes van het CMV toernooi kunnen plaats vinden. De jongste leden van VAT spelen hier op zondagen in toernooi vorm hun wedstrijden. Bij het team van VAT zie je al mooi samenspel en soms ook wat uitzonderlijke klasse. Wanneer het een toernooi dag is worden deze VATters ook met veel plezier aangemoedigd.

Om ook volgend jaar aan dit toernooi deel te kunnen nemen zijn we vooral op zoek naar nieuwe volleybal talenten vanaf circa 6 jaar.

Wil je het eens komen proberen dan ben je op vrijdagavond tussen 18.30 en 19.30 van harte welkom om kennis te maken met volleybal. Meer informatie op www.vv-vat.nl[n]