De beginnende jeugd van Hotak'68.
De beginnende jeugd van Hotak'68. Foto: Adrienne

Geslaagde clubkampioenschappen bij Hotak’68

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Na uitstel in januari in verband met corona was het afgelopen zaterdag zo ver om de Hotak’68 clubkampioenschappen 2022 te spelen. In twee zaaldelen werd er een sportieve strijd gestreden bij de jeugd en senioren in de dubbel- en enkel klasse in MFC Kloosterhof.

Zaterdag om 10 uur speelden de competitie spelende jeugd om de dubbeltitel. Helaas waren er maar twee dubbels ingeschreven waardoor er maar één partij gespeeld moest worden. Tom van Oers en Thimo van Ingen wisten te winnen van Finn D’Hondt en Tijmen Janvier.

De beginnende jeugdspelers kregen allerlei opdrachten daar het spelen van echte wedstrijden nog een stapje te ver is. 

Tim Vermerris, Jonathan Bernaards, Mohammad Hajisa en Anouk Vermerris moesten de bal op hun batje laten sluiten, bh- en fh-contra spelen op een aangespeelde bal serveren in een paraplu en nog meer opdrachten.
Bij deze groep was deelnemen belangrijker dan winnen. De spelers ontvangen dan ook alle vier een mooie beker.

Senioren

Eind van de ochtend speelden de senioren met zes dubbels voor de clubtitel. Na twee 3-kampen, een finale en twee plaatsingswedstrijden ging de titel naar Mitchel Hendrikx en Roald Vos. Deze heren wonnen in de finale van vader-zoon combinatie Bob en Tobias van Geffen.

Om 13 uur gingen de enkelwedstrijden van start. 

In twee categorieën werd er gespeeld voor de clubtitel.
In de B-klasse werd een 8-kamp gespeeld. De jeugd heeft de toekomst, bleek wel in deze klasse. Joey Belloni eindigde knap op de 3e plaats. Anouk Steenbak werd met goed speel netjes 4e. De finale en laatste wedstrijd in deze poule, werd een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 geplaatst. Mark Alberti en Alfons Govers speelden een leuke partij. Alfons Govers wist het eindelijk met te winnen 1-3.

Gefeliciteerd Mark en Alfons goed gedaan!

Bij de A-senioren hadden 10 spelers zich ingeschreven. In twee 5-kampen werd gestart. Hierna speelden de nummer 1 en 2 van elke poule de kruisfinale. De nummer 3 tot en met 5 speelden nog een onderling duel om plaatsing in de eindstand.

In de A1 klasse eindigde Edwin Kommers op plaats 2, Bob van Geffen won de poule. 

In de A klasse werd Tobias van Geffen eerste en Roald Vos 2e. Bob wist in de kruisfinale te winnen van Roald en Tobias won na een spannende strijd van Edwin. De finale wedstrijd dus een partij tussen vader en zoon. Het werd een gelijk opgaande partij waarbij de ervaring van vader de doorslag af. 

Bob wist te winnen 3-1 van Tobias. Gefeliciteerd Bob en Tobias.

Rond de klok van 17 uur werden de prijzen uitgereikt.
Het was een leuke sportieve dag met mooie clubkampioenen.

Informatie

Wil je meer informatie over Hotak’68 kijk dan op onze website www.hotak68.nl of mail naar hotak68@ziggo.nl

                              .

De nummers 1 en 2 van de senioren A en B groep.