In 'Over the rainbow' werd door leden van Re-Creation gedanst rondom de kleuren van de regenboog.
In 'Over the rainbow' werd door leden van Re-Creation gedanst rondom de kleuren van de regenboog. Foto: Alexandra Dohmen Bielinca

Theatervoorstelling Re-Creation groot succes

OSSENDRECHT - Dit weekend straalden 41 twirlers van show- en twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht in een heuse theatervoorstelling. Met ‘Over the Rainbow’ werd het publiek getrakteerd op een afwisselend programma van twirl, dans, humor en acrobatiek. De sporters lieten zich daarbij niet beïnvloeden door de tropische omstandigheden.


In de voorstelling draaide alles om de kleuren van de regenboog. De kleuren verdwenen in het begin van de show en de dansers van Re-Creation moesten met hun dansen de kleuren terug verdienen. Rood werd terug verdiend door shows op bijvoorbeeld ‘Bij de Brandweer’ van Samson & Marie en het blauw kwam terug met ‘Sweet Water’ van Davina Michelle. In de verschillende blokken kwam er een grote verscheidenheid aan shows voorbij. Zelfs een schoonzwem-act mocht niet ontbreken, wat op een hoop gelach vanuit het publiek kon rekenen.

Een dergelijke voorstelling kost veel voorbereiding, vertelt trainster Ilona Meijer-Moerkens. “Je begint al een jaar van tevoren met uitdenken van een thema. Dan ga je aan de slag met het uitdenken van de routines en het maken van een programma. Vervolgens regel je techniek, kleding, make-up, vrijwilligers en noem maar op. Er zijn heel veel mensen die er ontzettend veel tijd in hebben gestoken en we zijn hen heel erg dankbaar!”

Show- en twirlvereniging Re-Creation probeert iedere 3 á 4 jaar een dergelijke voorstelling op de vloer te zetten. “We zijn een hele veelzijdige vereniging. Natuurlijk vinden we wedstrijden heel leuk en daar werken we ieder jaar voor, maar in een voorstelling kun je een andere kant van jezelf laten zien. Bovendien krijgen onze leden er een ontzettende boost aan zelfvertrouwen van én werkt het goed voor de ledenbinding. Het is mooi om te zien wat je met elkaar kunt wegzetten. We zijn ontzettend trots op onze vereniging!” lacht Ilona Meijer.

Re-Creation gaat zich nu, na een drukke tijd, richten op de afsluiting voor de zomer. Er staan nog een aantal trainingen op de planning en dan gaat de vereniging met een welverdiend zomerreces. Er komen plaatsen vrij in de twee jongste teams voor nieuwe leden. Het jongste team voor kinderen van 3,5 t/m 7 jaar traint van 18.00 – 18.45 uur op de woensdagavond. Het volgende team voor kinderen van 8 t/m 10 jaar traint van 18.30 – 19.15 uur op de woensdagavond. Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar re-creation@kpnmail.nl[n]