Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

‘Darten is een van de gezelligste sporten’

WOENSDRECHT - Verenigingen zijn vóór en van alle mensen. Een kantinebeheerder, voorzitter of lid. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor het verenigingsleven. In rubriek ‘De Derde Helft’ schetsen we een portret van deze mensen. Deze week: lid DVW Wesley Hendrick-Koolen. 


DOOR ROLAND PIJNEN


Wesley Hendrick-Koolen is bestuurslid van de Dartvereniging Woensdrecht en speelt zelf al 23 jaar competitief darts, op dit moment als co-captain in team DVW 1. Oorspronkelijk komt Hendrick-Koolen uit ‘s-Hertogenbosch. In zijn jongere jaren, gooide hij al regelmatig én graag pijltjes. Na een verhuizing richting Huijbergen en later Hoogerheide, wilde hij het spelletje weer oppakken. Dat is hoe Hendrick-Koolen bij DVW terechtgekomen is, een vereniging die voor hem als één grote familie voelt.


Laagdrempelig
“Iedereen kent elkaar en velen komen ook privé bij elkaar over de vloer. We lachen samen, we huilen samen. Er zijn vele vriendschappen ontstaan door DVW.” Over het darten an sich zegt hij: “Het is een zeer laagdrempelige sport die door iedereen te beoefenen is op ieder niveau. Daarnaast is het een van de gezelligste sporten die er bestaat. Het is vaak ons-kent-ons en er is onderling veel respect.”


Michael van Gerwen
“Darten is zowel een hobby, als passie voor mij. Vroeger bezocht ik bijna elke week grote darttoernooien, maar nu ik wat ouder ben komen er ook andere bezigheden om de hoek kijken waardoor daar nog weinig tijd voor is.” Toen Hendrick-Koolen meer tijd had voor het darten, werd hij West-Brabants kampioen bij de junioren. Ook versloeg hij een aantal keer grote bekende darters. Daarnaast is hij enkele jaren teamgenoot geweest van misschien wel de beste darter van de wereld: Michael van Gerwen. “Het was enorm leuk om onderdeel van zijn proces naar de wereldtop te mogen zijn”, zegt hij. Ondanks deze ervaringen en prestaties, ambieert Hendrick-Koolen geen grootse carrière meer. “Het komt zoals het komt, denk ik dan altijd maar. Wel hoop ik dat we als vereniging nog lang kunnen blijven bestaan en nog meer leden mogen gaan verwelkomen.”


Onderdeel van de inboedel
Gezelligheid staat voorop, wordt wel duidelijk wanneer Hendrick-Koolen antwoordt geeft op de vraag hoe belangrijk de derde helft is. Lachend zegt hij: "De mannen in ons team vinden dat vaak vele malen interessanter, dan die winnende dubbel gooien. Ikzelf drink helemaal niet, maar kan enorm genieten van het plezier onderling. Zeker wanneer daar wat alcohol bij komt kijken.” De dartvereniging betekent heel veel voor Hendrick-Koolen. "Ik kwam uit een situatie waarbij ik als jongen uit de stad ineens ging verhuizen naar een klein dorp. Bij DVW ben ik enorm goed opgevangen en inmiddels onderdeel van de inboedel geworden.”[n]