Wim showt zijn nieuwe verdiende shirt
Wim showt zijn nieuwe verdiende shirt Foto: M den Ouden

Slechts één Zilvermeeuw zwemmer bij Zeezwemrace

WOENSDRECHT -  Woensdag 3 augustus vond de Vlissingse Zeezwemrace plaats als 2e wedstrijd uit een serie van 4 zwemtochten, georganiseerd door Zwemmen langs Walcheren.


Door vakanties en andere redenen bleef er maar één Zilvermeeuw over die zich aan deze tocht ging wagen. De tocht van 1,85 km oftewel 1 zeemijl, vond plaats voor de kust van Vlissingen met start en finish aan het badstrand. Geen lange afstand zal iedereen denken, maar het eerst deel vanaf de start gaat tegen de stroom in en is tamelijk zwaar. Dan een stuk terug met stroom mee en dan de laatste meters tot de finish weer stroom tegen. Van de ingeschreven 160 deelnemers finishten 143 zwemmers, dus toch wel wat uitvallers. Wim Schipper van de Zilvermeeuw was erbij en finishte in een mooie tijd. Ook waren er weer T-shirts voor hen die al 3 wedstrijden hadden ingeschreven.
Volgende zwemtocht vindt plaats op woensdag 10 augustus en gaat van West-Kapelle naar Zoutelande over 3,4 km. Hiervoor hebben meerdere Zilvermeeuwen ingeschreven.

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl[n]