Klaar voor de 'oversteek'.
Klaar voor de 'oversteek'. Foto: W Vriens

Superseizoen voor de Zilvermeeuw openwater zwemmers

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Voor het openwater zwemmen is het deze keer een superseizoen. Binnen wordt er momenteel niet getraind, maar buiten des te meer. Het weer werkt ook prima mee en er zijn voldoende zwemtochten om aan mee te kunnen doen.

Woensdag 10 augustus werd de 3e zeezwemtocht alweer gezwommen. Deze keer van West-Kapelle naar Zoutelande over 3.4 km. De omstandigheden waren uitstekend, zodat iedereen, waaronder ook 8 Zilvermeeuwzwemmers, al weer snel het strand van Zoutelande konden aantikken. 

Scheldebeker zwemtocht

Een aantal openwaterzwemmers van de Zilvermeeuw hadden uitgekeken naar zaterdag 20 augustus. Dan zou eindelijk na 8 jaar de Scheldebeker zwemtocht weer plaatsvinden. De Scheldebeker is de zeezwemtocht van Vlissingen naar Breskens. In 2014 werd de tocht voor het eerst in 50 jaar weer gezwommen in het kader van de viering van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen en 200 jaar Zeeland. Op 20 juli 2019 stond de volgende Scheldebeker gepland. Door Corona is deze toen niet door gegaan. De afstand is ca. 6 km over open water. Er moeten twee vaargeulen worden overgestoken. Voor de zwemtocht moet het scheepvaartverkeer op de Westerschelde enkele uren worden stilgelegd en dat is geen sinecure. Afgesproken werd daarom dat de tocht slechts iedere vijf jaar mag worden georganiseerd. In verband met de stremming van het scheepvaartverkeer en de veiligheidseisen is het aantal deelnemers aan de Scheldebeker gelimiteerd. Zwemmers moeten zich vooraf kwalificeren. Zo hadden zich 6 Zilvermeeuwzwemmers geplaatst voor deze prachtige tocht. Van de 125 zwemmers die zijn gestart kwamen zij keurig op tijd binnen. De eerste Zilvermeeuw zelfs al binnen anderhalf uur.
Vanaf 22 augustus staat het EK openwater voor masterzwemmers op het programma. Ook met deelname van 2 Zilvermeeuwzwemmers. Maar dat is weer voor volgende week!

Informatie

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl en neem alvast eens een kijkje op de nieuwe website: www.zvdezilvermeeuw.nl. Er wordt nog wel aan gewerkt.