Karen Raaijmakers.
Karen Raaijmakers. Foto: Roland Pijnen

‘Tennisvereniging de Meet is toegankelijk voor iedereen’

Door: Roland Pijnen Algemeen

OSSENDRECHT - Verenigingen zijn vóór en van alle mensen. Een kantinebeheerder, voorzitter of lid. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor het verenigingsleven. In rubriek ‘De Derde Helft’ schetsen we een portret van deze mensen. Deze week: lid tennisvereniging de Meet Karen Raaijmakers.

Karen Raaijmakers is lid sinds 2006 van de tennisvereniging aan de Wassevendreef in Ossendrecht. In 2007 is ze begonnen in de jeugdcommissie, waarbij een groep (voornamelijk moeders) activiteiten voor alle junioren organiseren. Daarnaast is Raaijmakers gedurende een aantal jaren competitieleider geweest voor de jeugd. In 2013 heeft Raaijmakers afscheid genomen van de jeugdcommissie en ook de competitie voor de jeugd heeft ze overgedragen aan andere dames met jongere kinderen, omdat haar kinderen zelf geen lid meer waren. Sindsdien is ze, tot op heden, competitieleider voor de senioren. Ook is Raaijmakers verantwoordelijk voor de barinkopen voor de kantine. Vanaf 2015 bestaat het zogeheten Novemberfesten najaarstoernooi, waarbij één man en zeven vrouwen, (waar Raaijmakers er één van is) de organisatie op zich hebben genomen.

Hobby enerzijds, passie anderzijds
Het tennissen ziet Raaijmakers als een hobby. Eentje die ze vrij fanatiek beoefent, door aan meerderen competities en activiteiten mee te doen. “Ik vind het spelletje heel leuk. Je kunt het altijd spelen als je ten minste één medespeler hebt en er banen vrij zijn. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, zomer of winter.” Haar passie ligt voornamelijk bij het reilen en zeilen van de vereniging, door het organiseren van het toernooi, het (bege)leiden van de verschillende competities en het hele bargebeuren. “Dat heb ik te danken aan mijn horeca opleiding en het café dat ik jaren geleden samen met mijn man had in Hoogerheide. Zorgen dat de leden en bezoekers TV de Meet als fijne, gezellige en leuke vereniging blijven zien, ze zich welkom en thuis voelen en tevreden zijn met hetgeen er gedaan wordt voor de leden en de vereniging.”

Toegankelijk voor iedereen
Dat het er gezellig is, dat een grote groep vrijwilligers zich actief inzet voor de vereniging en dat er saamhorigheid heerst is voor Raaijmakers belangrijk. Volgens haar, speelt de derde helft daarin een enorm belangrijke rol. “Het komt de gezelligheid, gemoedelijkheid en sfeer ten goede. De derde helft is ook belangrijk voor de inkomsten van de vereniging, want TV de Meet draait de kantine in eigen beheer met leden die de bardiensten draaien.” Ze hoopt zich nog lang actief te kunnen inzetten voor de vereniging. “Ik ben niet iemand die graag stil zit. Ik vind de dingen die ik doe nog steeds erg leuk en vind het niet erg om naast mijn werk regelmatig behoorlijk wat tijd voor de club bezig en aanwezig te zijn. De blijken van waardering die je krijgt zijn natuurlijk ook heel leuk. TV de Meet is een gemêleerde club mensen. Toegankelijk voor iedereen. Jong of oud, puur voor de lol of best wel fanatiek.”