Zilvermeeuw in Rome
Zilvermeeuw in Rome Foto: Mascha

Zilvermeeuw reist af naar Rome

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Rome is deze maand de plaats waar het EK zwemmen en andere watersporten plaatsvinden. In de week van 23  tot 26 augustus was de beurt aan de masters voor het openwaterzwemmen. Helaas was er maar keuze uit 1 afstand. Een 3 kilometer lang parcours was uitgezet bij Lungo Mare in Ostia (Rome).

Er werd dus gezwommen in de Tyreense Zee. Prachtig zonnig weer en een watertemperatuur rond de 26 graden maakten de omstandigheden om te zwemmen heel prettig. Voor sommigen was het water zelfs wat te warm.
Onder de vele deelnemers uit heel Europa waren nogal wat Nederlanders aanwezig. Ook twee Zilvermeeuwmasters gingen het avontuur aan en plakten er een paar dagen vakantie aan vast.
Mascha zwom op woensdag haar 3 kilometer in een mooie tijd net boven het uur en Wim zwom vrijdag net onder het uur.

Thoolse Mijl XL

Zaterdag 27 augustus vertrokken zij weer vanuit Rome, terwijl in Nederland de Thoolse Mijl XL plaatsvond vanaf Strijenham. Andere jaren was er alleen de Thoolse mijl, vanaf het strandje van de Bergse Diepsluis naar Strijenham over 1.8km. Dit jaar dus voor de 1e keer een ‘dubbele’, van Strijenham naar het strandje en weer terug.
Eigenlijk is deze XL ingezet door de Zilvermeeuwzwemmers, die vorige editie niet terugliepen, maar terugzwommen naar het strandje.

Gewoon omdat het kon en omdat zij regelmatig deze route als trainingsrondje zwemmen.

Programma

Zaterdag 3 en zondag 4 september is er weer van alles te doen in het buitenwater met aanwezigheid van de Zilvermeeuw. Verslagen volgen als altijd weer hier.
Op woensdag 7 september opent het nieuwe seizoen binnen weer en zal de 1e training weer van start gaan.

Informatie

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl en neem alvast een kijkje op de nieuwe website www.zvdezilvermeeuw.nl waar nog wel aan wordt gewerkt.[n]