Afbeelding
Foto: Chris Roozeboom

‘RK De Fanfare De Volharding is mijn tweede thuis’

Door: Roland Pijnen Algemeen

PUTTE - Verenigingen zijn vóór en van alle mensen. Een kantinebeheerder, voorzitter of lid. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor het verenigingsleven. In rubriek ‘De Derde Helft’ schetsen we een portret van deze mensen. Deze week: lid RK Fanfare De Volharding Roel Dalhuisen.

Dit wordt Dalhuisen’s zesde jaar bij de fanfare. De vonk van de liefde voor muziek sloeg over toen Dalhuisen z’n neef met een drumstel bezig zag.

“Toen hij stopte bij de fanfare, mocht ik, vanwege mijn enthousiasme, zijn drumstel hebben.” In zijn eerste jaren, begon Dalhuisen bij het slagwerk, na een aantal jaar drumles gevolgd te hebben en in het jeugdorkest te hebben gezeten.

 “Via de drumlessen bij de fanfare, stroomde ik het jeugdorkest in. Dat beviel zó goed, dat de doorstroom naar de ‘’grote” fanfare logisch was. Het laatste jaar heeft Dalhuisen zich ook ingezet in verschillende commissies binnen de vereniging. Ook zit hij een aantal jaar bij de carnavals tak van de fanfare die elk jaar een muzikale inbreng geeft aan het carnaval in Putte.


Voldoening

“Ik steek er graag tijd in en haal er veel voldoening uit en wil mezelf altijd veder ontwikkelen. Ook wil ik met de fanfare blijven groeien en me meer inzetten op verschillende vlakken voor de vereniging.” Vorig jaar, toen Dalhuisen voor het eerst tot de concertcommissie behoorde, was hij mede-organisator van het jaarconcert. Het samen toewerken en leveren van een prestatie, in combinatie met de gezelligheid die er bij komt kijken, vind Dalhuisen het leukste aan de vereniging. “Na zo’n lang proces positieve reacties van het publiek ontvangen, geeft altijd een goed gevoel.“

De Plaat Draait Door
Afgelopen jaar is een nieuw concept ingebracht, namelijk ‘De Plaat Draait Door’. In de derde helft, komt dit aan bod. “Elke week nomineren we iemand, die op zijn/haar beurt een muziekstuk meeneemt die voor hun een persoonlijke betekenis heeft. Daar vertelt degene dan een klein verhaaltje over”, legt Dalhuisen uit. “Bij de Fanfare is de derde helft heel belangrijk. Na elke repetitie of activiteit drinken we wat en kletsen we bij. Elke vrijdag repeteren, is daardoor een genot.”

Tweede thuis
Met name in coronatijd, merkte Dalhuisen hoe hecht RK De Fanfare De Volharding is. “We organiseerden vaak leuke activiteiten, zoals een online pub-quiz, maar ook het moeten zingen van liedjes om deze vervolgens te delen.” Hij is er niet meer weg te slaan. “De fanfare is mijn tweede thuis. Ik kan er mijn passie uitoefenen met erg leuke mensen, wat ideaal is.”