"Zesmin" Zilvermeeuwzwemmers Foto: Kim

Zilvermeeuw sluit zomerstop sportief af

WOENSDRECHT - De laatste week voor het einde van de zomerstop was een tamelijk drukke voor zwemvereniging de Zilvermeeuw.


Woensdag 31 augustus vond de 4e en laatste zeezwemtocht langs Walcheren plaats. Deze keer vanaf het Nollestrand Vlissingen naar het strand van Zoutelande over 7,9 km, lekker zonnetje, dito water met wat wind en golven. Alle 9 Zilvermeeuwzwemmers tikten in een mooie tijd het strand van Zoutelande aan. Sommigen zelfs letterlijk door de wat hogere golven.


Zondag 4 september vond de Kanaalrace 2022 plaats tussen Oost- Souburg en Vlissingen. Deze KNZB klassementswedstrijd werd georganiseerd door SG de Zeeuwse Kust. De Zilvermeeuw was ook hier aanwezig. Er waren diverse mooie afstanden te zwemmen, maar Mascha zwom traditiegetrouw haar 1km en 2km schoolslag. Op de 2 kilometer zwom ze zelfs een persoonlijk record.

Ook op zondag 4 september vond voor de 15e keer de Zesmin plaats in zwembad de Meermin in Steenbergen. Dit is een 6 uur durende zwemmarathon voor geoefende en niet geoefende zwemmers. Gewoon met een leuk groepje afwisselend meters maken in het mooie buitenbad van de Meermin.
Ook de Zilvermeeuw was natuurlijk weer van de partij, deze keer met 1 team. Erg leuk te vermelden dat de jongste zwemster nog maar net 11 is en de oudste net 20. Met zijn achten zwommen zij om en om gedurende deze 6 uur 23,425 km bij elkaar, wat hen een 5e plaats opleverde van de 12 deelnemende teams.

Woensdag 7 september gaan de trainingen in Laco zwembad Hoogerheide weer van start. Zin om eens mee te zwemmen? Dat kan natuurlijk altijd. Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl of kijk op de nieuwe website www.zvdezilvermeeuw.nl (wordt nog aan gewerkt)[n]