Mascha (L) op het erepodium met haar Zilveren medaille.
Mascha (L) op het erepodium met haar Zilveren medaille. Foto: M den Ouden

Zilvermeeuw in de prijzen op NK openwaterzwemmen

WOENSDRECHT - Vrijdag 9 en zaterdag 10 september vonden in Sleeuwijk de Nederlandse openwaterkampioenschappen plaats in het kanaal wat ontspringt als een zijtak van de Boven Merwede. 

De organisatie was in handen van de Biesboschzwemmers uit Werkendam.


Het werd weer een mooi bezet NK, waar ook de (inter)nationale toppers Marcel Schouten en Lars Bottelier in actie kwamen. Voor zwemvereniging de Zilvermeeuw kwam Mascha Schijvenaars 2 keer uit op haar favoriete afstanden, de 1000 en de 2000m schoolslag.


Zilveren plak

Op de 2000m veroverde Mascha een zilveren plak. En ook bleek ze nog een gouden medaille te hebben verdiend in het NK landelijke klassement van de 1000m schoolslag! In het algemeen klassement schoolslag senioren (vanaf 17 jaar) eindigde ze op een mooie 4e plaats. Ondanks de slechte weersvoorspellingen werd het toch een geslaagd toernooi, waarbij alle afstanden gewoon gezwommen konden worden. 

Voor het openwaterseizoen was dit een hele mooie afsluiting. Dat wil niet zeggen dat er niet mee buiten gezwommen gaat worden. Ondanks dat de binnen trainingen in Laco Hoogerheide weer zijn gestart zullen toch met regelmaat nog Zilvermeeuwzwemmers bij de Diepsluis te vinden zijn. Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl of op www.zvdezilvermeeuw.nl (nog in aanbouw)[n]