Seizoen Volleybalvereniging VAT weer van start

HOOGERHEIDE - Sinds 5 september is het seizoen 2022-2023 gestart voor volleybalvereniging VAT uit Hoogerheide. Door de late zomervakantie zat er een zeer korte voorbereidingstijd tussen de eerste training en de eerste wedstrijden. Afgelopen zaterdag 17 september stonden de eerste wedstrijden weer op het programma.


Aan de jeugd C en jeugd B van Volleybalvereniging VAT de taak om het seizoen te starten. Beide teams hadden een uitwedstrijd op het programma staan. De meiden C startte hun seizoen in Drunen. Uit bij Minerva was dit een zeer gelijk opgaande wedstrijd. Na een 2-1 achterstand lukte het de meiden om er een 5e set uit te slepen. Ook deze set was spannend maar uiteindelijk lukte het de meiden van VAT om deze set met 15-13 te winnen, hierdoor ging het extra punt mee naar Hoogerheide. De jeugd B had een uitwedstrijd in Axel op het programma staan. De eerste set was weer even wennen aan elkaar, maar hierna werden de sets overtuigend gewonnen. Alle punten werden door de Jeugd mee terug genomen naar Hoogerheide. Een zeer goed begin dus voor de jeugd B van VAT.

Komend weekend ligt de competitie even stil. Het WK dames volleybal start namelijk 23 september in Nederland en Polen. Aankomende zondag zal daarom een delegatie van VAT de oranje dames gaan aanmoedigen in het Gelredome in Arnhem. Hierna zal de competitie per 1 oktober worden hervat. Alle teams zijn op deze zaterdag thuis in MFC de Kloosterhof te bewonderen. Op woensdag 5 oktober zullen ook de Dames ORV hun eerste thuiswedstrijd spelen.

VAT is met name nog op zoek naar jeugd van 6 jaar. Hiervoor doen we ook weer mee aan het sport en cultuur project van de gemeente Woensdrecht en hebben we laatst clinics verzorgd tijdens de KVS week in Ossendrecht. De trainingen vinden plaats op vrijdagavond vanaf 18.30 uur. Naast jeugd is er bij VAT ook nog ruimte voor Dames vanaf 18 jaar uitkomt in de 3e/4e klasse en is VAT ook nog op zoek naar speelsters voor de 1e klasse, deze teams trainen op woensdagavond. Meer informatie kun je vinden op www.vv-vat.nl

Een nieuw seizoen betekent ook dat de voorbereidingen voor de jaarlijkse VAT-quiz weer in volle gang zijn. Deze quiz avond georganiseerd door de quizmasters van de volleybalvereniging vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 november vanaf 19.30 bij Non Plus Ultra. Zet de datum daarom alvast in de agenda. Meer communicatie hierover zal snel volgen.[n]