Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Belg Arne Marit wint de Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

PUTTE - Twee jaar lang moesten wielerliefhebbers in Nederland en BelgiĆ« geduld hebben. Maar dit jaar was het dan weer zover: de Sluitingsprijs Putte-Kapellen koerste weer door de straten van Putte en omstreken. 

De koers die al sinds 1929 bestaat, is sinds jaar en dag de traditionele afsluiter van het Belgische wielerseizoen, maar gaat daarbij ook over Nederlands grondgebied. De toekomst van de wielerwedstrijd was lang ongewis, maar werd sinds 2019 overgenomen door de organisatie van de Karakterkoersen. De laatste winnaar in 2019 was Piotr Havik, maar ook de namen van onder meer Eddy Merckx en Adrie van der Poel staan vermeld op de erelijst. 

Eindsprint

Deze editie werd de naam van de Belg Arne Marit toegevoegd aan deze erelijst. De Belg was in de eindsprint de snelste van een uitgedund peloton. De Nederlander Coen Vermeltfoort en de Belgische ploeggenoot van Marit, Milan Fretin, maakten het podium compleet met een tweede en derde plaats. Het publiek kwam als vanouds in groten getale naar de koers kijken. Het was ook mooi weer, dus een goede dag om naar de wedstrijd te komen kijken, onder het genot van een drankje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding