Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

HOOGERHEIDE – “De jeugd van de Zuidwesthoek heeft de afgelopen twee jaar de ijsbaan enorm gemist” zegt Harry Beening, voorzitter van de Stichting Evenementenplein Hoogerheide. De stichting is verantwoordelijk voor de exploitatie van de ijsbaan.


β€œDe ijsbaan wordt door een heel team vrijwilligers opgebouwd. Dit wordt de 13e editie, dus we hebben heel wat ervaring." Slangen worden uitgerold, lekkages worden verholpen en vanaf 2 december wordt de ijsmachine aangesloten. Dit laatste gebeurt door een professioneel bedrijf. "We beginnen met vriezen op -20 graden tot de ijslaag de vereiste 8 cm heeft bereikt. De gemeente betaalt de energiekosten. Op zaterdag 10 december wordt de ijsbaan om 18.15 uur officieel geopend.”

Vrij schaatsen

Tot en met zondag 8 januari kan de jeugd elke dag van 10.00 tot 21.00 uur van dit buitenevenement genieten. "Ze kunnen samen sportief bezig zijn in plaats van zich op de laptop of de Ipad te vermaken,” aldus Harry. Natuurlijk zijn ook ouderen welkom. Twee ijsmeesters houden toezicht, er zijn schaatsen te huur in alle maten en na het schaatsen is er warme chocolademelk van de koek & zopie. Een muziekmachine draagt bij aan de sfeer. "We kiezen er bewust voor dat er de hele dag vrij kan worden geschaatst. Alleen op 17 december houden we de baan vrij voor het kaasschuiven. We krijgen altijd heel positieve reacties." [n]