Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

HOOGERHEIDE – Bram Beening bedacht samen met Paul Lucius het ‘fluitketelschuiven’. Ze kregen daarmee zelfs aandacht in het NOS-journaal. Bij de 5e editie van dit evenement is gekozen voor kazen en niet meer voor fluitketels.


“Niemand heeft meer een fluitketel thuis,” vertelt Bram. ”We struinden alle rommelmarkten en kringloopwinkels af, maar hebben nu gekozen voor kazen. Sinds de verbouwing van de Jumbo hadden ze daar grote plastic kazen over die eerder als decoratie werden gebruikt. We moeten nog testen hoe het werkt maar de ketels die we moesten vullen met beton schoven niet altijd even lekker. We hebben het volste vertrouwen in de kaasschuif!”

Aanmelden via site

Via www.evenementenpleinhoogerheide.nl kunnen teams zich voor 10 euro per team aanmelden voor het toernooi op 17 december vanaf 19.00 uur. Maximaal 12 teams kunnen inschrijven. “Het zou wel leuk zijn als de teams zich aan het thema houden,” zegt Bram. “Er is nu al veel animo. Ook politieke partijen doen mee. Eén van de vier teamleden schuift de kaas over de ijsvloer en met een bezem wordt het pad vrijgemaakt, net zoals bij curling. Je moet zo dicht mogelijk in ‘het huis’ komen. De prijs is kaasgerelateerd, al gaat het er niet om wie er wint.” Bram voegt toe: “Het is zo leuk om na drie jaar eindelijk weer iets leuks te kunnen doen, het is gewoon een heel gezellige avond.”[n]