Afbeelding
Foto: Gemeente Woensdrecht

Mantelzorgers zijn dagelijkse helden voor hun naasten

GEMEENTE WOENSDRECHT - De gehele maand november stond traditiegetrouw in het teken van mantelzorgers. Tijdens de Dag van de Mantelzorg werden zij in een landelijke campagne als helden benoemd en dat zijn zij ook echt voor hun naasten. In Woensdrecht zijn diverse lokale activiteiten georganiseerd om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet.


Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak zien zij die zorg zelf als ‘gewoon’ of vanzelfsprekend’. “Maar mantelzorgers zijn onmisbaar”, geeft wethouder sociaal domein Lars van der Beek aan. “De hulp en ondersteuning die zij geven aan een naaste is van groot belang voor de medemens, de zorg en de samenleving. Wij zijn dankbaar voor hun inzet en trots op deze helden.”


Mantelzorgcompliment

Alle mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg konden in november het mantelzorgcompliment ophalen op één van de momenten die BWI Woensdrecht hiervoor organiseerde. Het Steunpunt Mantelzorg van BWI Woensdrecht is het hele jaar bereikbaar voor een luisterend oor, tips en advies. Bel naar: 0164 672 049.[n]