Gebruik deelfietsen kan nog verbeterd worden

HUIJBERGEN - Onlangs meldde Petra Heijnen dat de deelfietsen die in het dorp Huijbergen staan niet gereserveerd konden worden. Na een update van de app Hopperpoint, waarbij het deelfietsenpunt in Huijbergen werd aangemeld voor gebruik in de app, nam Petra's dochter samen met haar vriend een proef op de som met de deelfietsen. 


"Mijn dochter en vriend hebben voor het eerst de deelfietsen uitgeprobeerd om, toen er geen bus reed in Huijbergen, van Huijbergen naar Hoogerheide te fietsen. Op zich werkte alles met de Hopperpoint-app goed, maar iets meer uitleg over het gebruik van de fietsen was wel handig geweest. Ze hadden bijvoorbeeld niet uit zichzelf gevonden dat het zadel hoger gaat met de knop onder het zadel en zijn dus op veel te lage fietsen naar Hoogerheide gefietst." Ook was bij het weer inleveren in Hoogerheide niet meteen duidelijk dat je de fietsen niet opnieuw vergrendeld met de app, maar dat je ze gewoon met de hand op slot duwt. "Je ziet dan pas in de app dat ze op slot staan en weer zijn ingeleverd."


Extra mogelijkheid

Volgens Petra bieden de deelfietsen echter wel een fijne extra mogelijkheid om je buiten het dorp te verplaatsen als er geen bussen rijden. "We hebben echter niet het idee dat er verder veel gebruik van wordt gemaakt. Maar we zijn er natuurlijk ook niet altijd om dat in de gaten te houden. Maar ik denk dat een beetje meer ruchtbaarheid over de aanwezigheid, het gebruik en de zin van deze fietsen wel zou helpen." In Huijbergen staan vijf deelfietsen bij Woonhof Margaretha. Het aantal deelfietsen per locatie wordt via Hopperpoint in de gaten gehouden. Indien nodig worden de fietsen per locatie herverdeeld.[n]