Afbeelding
Foto: Dian van der Veer

Dian van der Veer uit Stampersgat komt met nieuw kinderboek

Door: Daniël van Overveld Algemeen

STAMPERSGAT - Kinderboekenschrijfster Dian van der Veer komt in februari met een nieuw kinderboek genaamd Yessica’s dromen. Het is het vierde kinderboek dat ze geschreven heeft. De opbrengsten van het boek gaan naar War Child. “Kinderen een zorgeloze jeugd geven, is mijn streven.”

Het boek gaat over een 9-jarig meisje genaamd Yessica. Ze is op zomervakantie in Puerto Rico en komt erachter dat ze een speciale gave heeft om aan te voelen of er iets aan de hand is met de pony’s op de ranch waar ze verblijft. Naarmate komt ze erachter dat ze met dieren kan praten. Door haar nieuwgevonden krachten, ontdekt ze samen met haar vrienden een park waar er verschillende dieren, zoals dolfijnen in vangst, onder krappe omstandigheden, vast gehouden worden.  

Kinderboek
Het boek is geschreven voor kinderen tussen de tien en twaalf jaar. Dian schrijft graag voor kinderen, omdat ze daar haar eigen fantasie makkelijker kwijt in kan, en zelf graag met kinderen werkt. ‘’Ik wil graag met mijn boeken hoop, vriendschap en vertrouwen aan kinderen brengen’’, vertelt ze. Naast schrijver is Dian ook vrijwilligster bij bassischool De Steiger in Stampersgat.

Wat anders

Ze deed er een jaar over om het boek te schrijven. Het boek bevat zo’n 13.000 woorden. Als Dian de pen oppakt en begint te schrijven, dan gaat het allemaal vanzelf. ‘’Ik had van tevoren geen vastomlijnd plan. Toen ik begon te schrijven, wist ik ook nog niet hoe het verhaal zou eindigen. Dat het verhaal zich in Puerto Rico afspeelt, heeft te maken met het feit dat Dian graag haar verhalen in het buitenland situeert. ‘’Vaak zie je bij kinderboeken dat het verhaal in Nederland speelt. Daar probeer ik toch wat anders in te zijn.’’ Het boek ‘Yessica’s dromen’ is een echt Stampersgats product geworden. Dorpsgenoot Eddy Janssen maakte een schilderij voor de cover en voormalig dorpsgenoot Anouk Frijters is de corrector. 

War Child

De opbrengst van het boek gaat naar War Child! Dat is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor kinderen die opgroeien in oorlog. ‘’Ik zelf zit er al jaren bij, en doneer maandelijks.’’ Ze hoopt dat naast de opbrengst van het boek, ook meer mensen door het boek donateur worden bij War Child! Het boek verschijnt 18 februari. Het is te bestellen via de website van Boekscout, de uitgever van het boek. Naast ‘Yessica’s dromen’, verschijnt ook de bundel ‘Salvador praat met dieren’.