Chantal Verschoor
Chantal Verschoor Foto: Leontine Stolk

Chantal Verschoor uit Oudenbosch naar EK twirlen

Algemeen

OUDENBOSCH - De 18 jarige Chantal Verschoor uit Oudenbosch wist zich afgelopen weekend te plaatsen voor de Europese kampioenschappen twirlen in Selestat, Frankrijk. Het EK vindt plaats van 14 t/m 17 april. 

Door de corona maatregelen was de voorbereiding niet optimaal. De selectie bestond uit 2 ronden. De eerste ronde was begin december. De tweede ronde zou begin januari zijn maar werd door de lockdown uitgesteld naar 6 februari. Door de lockdown kon Chantal ook niet trainen in een sporthal, wat met deze sport wel belangrijk is. Eenmaal uit de lockdown werd er snel en hard getraint. En maar hopen dat je niet getroffen werd door corona. Gelukkig gebeurde dit bij Chantal niet, maar helaas bij 1 van haar trainsters wel die dus de selectie aan zich voorbij moest laten gaan.

Chantal plaatse zich afgelopen zondag op 2 solistische onderdelen, namelijk 1 baton en 2 baton en is reserve voor het onderdeel dance. Op alle onderdelen gaan de beste 3 van Nederland naar het EK. Chantal komt uit in de senioren.

Ook met het large team van The Rainbows uit Roosendaal, waar zij lid van is, gaat ze op tijdens het EK. Het team wist zich ook te plaatsen voor dit EK. 

Ook waren er zondag nog reserve plaatsen te bemachtigen voor het WK twirlen eind juli in Eindhoven. Dit WK is al 2 keer uitgesteld door corona. Het zou eigenlijk plaatsvinden in 2020, maar is nu als het goed is eind juli van dit jaar. Ook hier is ze solistisch deelnemer met 2 baton en doet ze ook mee met het large team van The Rainbows. Afgelopen weekend kwam daar een reserve plaats bij voor dance.

Het wordt dus een druk half jaar voor Chantal met vele uren trainen en er helemaal voor gaan.