Repetitie van het koor
Repetitie van het koor Foto: Peter van Boxel

West Brabants Gemengd Koor begint weer met repeteren

OUDENBOSCH - 'Ophouden', voor de tweede keer in dit jaar tijd lazen we dat in de nieuwsbrief van het West Brabants Gemengd Koor. Koren waren nooit de eerste die mee mochten liften met de versoepelingen. Als het dan weer kon, was het steeds voor korte tijd. 


We stonden vooraan in de rij als de strengere maatregelen gingen gelden voor de samenleving. Zangers zingen het uit, dus dan verspreid je adem en achter een mondkapje zingen is wel te doen maar niet om serieus tot samenzang te komen. De anderhalve metermaatregel bevorderde het plezier in repetitie ook niet en was feitelijk ondoenlijk omdat zingen afstemmen is van je eigen stemgeluid op dat van anderen. Twijfel over de voortgebrachte hoogte en juistheid van de hoogte klank leiden tot onzekerheid.


Weer opgehouden

Half september 2021 begonnen de repetities weer als voorbereiding op kerstconcerten in december. In november viel al het opgebrachte enthousiasme stil. 

De gevoelde warmte bij kaarslicht en de aparte sfeer rondom de feestdagen op het einde van  het jaar: het afblazen was voor de mensen van het koor, het bestuur en de dirigent een grote teleurstelling.


Weer begonnen

Onlangs zijn we dus weer begonnen met de repetities. De artistieke leiding heeft voor de komende tijd toch opnieuw stippen op de horizon gezet waar naar uitgekeken kan worden. Met aller inspanning worden de stemmen weer gesmeerd, de adembeheersing verbeterd om het voorgestelde repertoire te oefenen en op te gaan voeren tijdens het VOLkorenfestival van Middelburg op 4 juni. Koren, zanggroepen en ensembles treden daar op en voor alle locaties geldt er vrije toegang. Daarnaast is later als stip geplaatst een zomeroptreden in Oudenbosch.


Versterking welkom

Liefhebbers van koorzingen zijn altijd welkom om zich aan te sluiten en ons te komen versterken. 


Informatie

Voor contact en informatie kijkje op de website van WBGK: www.wbgk.nl[n]