Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Gemeente koopt huizen in Oudenbosch om einde te maken aan overlast

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Na jarenlange overlast en opstootjes tussen huurders van een tweetal woningen in de Brouwerijstraat, ziet de gemeente Halderberge geen andere oplossing dan deze twee huizen te kopen en om deze vervolgens hoogstpersoonlijk als eensgezinswoningen door te verkopen aan starters uit de gemeente Halderberge. “Hiermee houden we de regie in handen en hebben we zelf invloed op wie deze huizen koopt. Zo voorkomen we dat eenzelfde situatie kan ontstaan”, zo legt wethouder Jan Mollen uit.

De situatie in de Brouwerijstraat zorgt al lange tijd voor overlast voor omwonenden. In de twee huizen wonen huurders die het regelmatig met elkaar aan de stok hebben en daarnaast in zijn algemeen overlast geven. De gemeente en de eigenaar van de huizen zochten tevergeefs naar een oplossing waarop de gemeente nu besloten heeft de woningen zelf te kopen. “Dit is natuurlijk niet gebruikelijk, maar wij willen nu een einde maken aan de situatie. Natuurlijk zou de eigenaar de huizen ook via de reguliere weg kunnen verkopen, maar dan hebben wij als gemeente wederom geen enkele invloed op wat er vervolgens gaat gebeuren.”

De gemeente gaat de huizen namelijk zo snel mogelijk doorverkopen aan starters in de gemeente Halderberge. “We willen dit doen door middel van een verkoop bij inschrijving tegen een vooraf bepaalde prijs waarbij starters op (koop)woningmarkt uit de gemeente Halderberge voorrang hebben. De toewijzing van de woningen zal door middel van een loting worden bepaald”, zegt Mollen. Halderberge koopt de huizen voor een kleine twee ton per stuk.