Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Stemhulp voor inwoners van Halderberge!

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE  - Voor alle mensen uit Halderberge die geen idee hebben op wie ze willen stemmen of voor degenen die even willen checken of er voldoende match is met de partij naar keuze, heeft de gemeente Halderberge een stemhulp gelanceerd. 

Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In Halderberge doen zes partijen mee aan de verkiezingen: PvdA/GroenLinks, D66, WOS, CDA, LokaalHalderberge en VVD. Voor inwoners kan het wel eens lastig zijn om een keuze te maken voor een partij. Daarom is er een Halderbergse stemhulp opgesteld: MijnStem Halderberge. 

Het is een lokale stemhulp voor lokale verkiezingen. Op donderdagavond 17 februari is MijnStemHalderberge gelanceerd door de lijsttrekkers van de zes partijen de stemhulp in te laten vullen. De link naar de stemhulp is mijnstem.nl/halderberge. MijnStem Halderberge werkt als iedere andere stemhulp. Inwoners krijgen 20 stellingen voorgelegd. Door op deze stellingen een keuze te maken, krijgen zij aan het einde te zien welke partij het beste bij hun meningen en opvattingen past. De stellingen zijn verdeeld over verschillende thema’s zoals veiligheid, duurzaamheid en milieu, bestuur, dienstverlening en wonen en bouwen.

Burgemeester Bernd Roks: “Niet alle inwoners gaan alle zes verkiezingsprogramma’s tot in de punten komma doorlezen. Door MijnStem Halderberge beschikbaar te maken voor alle inwoners zorgen we ervoor dat mensen op een simpele en laagdrempelige manier kunnen kijken welke partij het beste bij hun opvattingen past op belangrijke thema’s. Ik hoop dan ook dat veel inwoners hiervan gebruik gaan maken.“