Kopduel tijdens de wedstrijd SC Gastel 1-vv Virtus 1.
Kopduel tijdens de wedstrijd SC Gastel 1-vv Virtus 1. Foto: Benno Elsenaar (BELFoto Services)

SC Gastel 1 maakt in laatste minuut gelijk tegen koploper vv Virtus

OUD GASTEL - Koploper vv Virtus uit Zevenbergen kwam op bezoek op ons sportpark Blankershove. Een West-Brabantse topper in district West 2.

De gehele dag al flinke regen en wind, wat uiteindelijk ook zorgde voor een ander soort voetbal als in normale omstandigheden. Scheidsrechter Manuel Uijttewaal, welke ook de thuiswedstrijd tegen sv Charlois eerder dit seizoen floot, leidde deze wedstrijd. De wedstrijd begon van beide zijden wat onrustig en wild, wat leidde tot een groot aantal kleine overtreding. Geen van deze werd afgefloten of bestraft. Na nog geen 10 minuten spelen wist vv Virtus de score te open. Na een ogenschijnlijke overtreding op Richard Hamers liet scheidsrechter Uijttewaal doorspelen. Vervolgens speelde een Virtus speler zich knap vrij met een handige voetbeweging en schoof de bal onder de uitkomende doelman Coert Doomen door. Een snelle domper, maar nog voldoende tijd om dat goed te maken. SC Gastel wist zich vervolgens bijna direct te herstellen. Na een goede steekpass van Matthijs Nagtzaam belandde Ricardo Elgin oog in oog met de doelman van VV Virtus. Echter kon Ricardo de doelman niet verschalken in een uiterste krachtsinspanning. Na een half uur spelen werd dan toch uiteindelijk voor de eerste overtreding gefloten en deze werd dan ook gelijk bestraft met geel. De daarop volgende vrije trap van Pascal van Caam mistte helaas richting. Het vervolg van de eerste helft kreeg vv Virtus nog een grote mogelijkheid op de 0-2, maar deze werd gekeerd door Coert. Rust, SC Gastel diende de rug te rechten en in de tweede helft op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer.

In de tweede helft moest SC Gastel meer drukken en dat deed het. Het kreeg meer kansen, maar wist deze maar niet te verzilveren. Met kunst en vliegwerk gooiden spelers van VV Virtus zich voor de bal in het doelgebied om de tegentreffer te voorkomen. Na een minuut of 65 kreeg SC Gastel de uitgelezen mogelijkheid om gelijk te komen. Een goede strakke vrije trap van Pascal kon maar net gekeerd worden door de keeper en drukte de bal in de voeten van Matthijs. Matthijs kreeg de bal voor open doel en een liggende keeper helaas niet tussen de palen. SC Gastel wisselde aanvallend. Dennis Buijs verliet het veld voor Sven Vermeule. Door het aanvallender voetballen van SC Gastel bleef ook vv Virtus kansen krijgen. Via een uitgespeelde mogelijkheid dacht vv Virtus te scoren, maar dat deed het vanuit buitenspel. Later dacht vv Virtus opnieuw de score te verdubbelen, maar assistent scheidsrechter Patrick van Doormaal vlagde resoluut en juist voor buitenspel. Het gat bleef één doelpunt en de klok tikte maar door. Voor frisse aanvallende impulsen werd Pascal vervangen voor Keano Elgin. Snel daarop scoorde SC Gastel de gelijkmaker, maar deed dit jammerlijk vanuit buitenspel positie. Later kreeg Sven Vermeule nog een goede kans. Uit een goed afgemeten voorzet van Harm Lambregts wist Sven de bal te verlengen richting lange hoek, maar de keeper van vv Virtus wist met een goede reflex de bal uit de bovenhoek te halen. In de allerlaatste minuut was het dan wel raak. Na een corner van Harm frommelde Matthijs de bal in het doel, waarna de vreugde groot was op het veld en op de tribune.

Volop strijd in deze erbarmelijke weersomstandigheden leverde SC Gastel toch nog een punt op tegen koploper vv Virtus. In de stand is vv Oosterhout nu voorbij geschoten, maar in de komende weken worden er vele onderlinge wedstrijden gespeeld in de top van de competitie.