Juliana 1 wint eerste thuiswedstrijd van ACKC

OUD GASTEL - Na een hele lange tijd en geannuleerde wedstrijden vanwege corona, was het nu eindelijk zover voor Juliana 1 om voor eigen publiek te kunnen korfballen.

De tegenstander van vandaag was ACKC, een ploeg die gelijkspeelde tegen een van de ingeschatte titelkandidaten Tiel (17-17), en won van degradatie kandidaat Keep-fit en die vorige week ook flink overklaste (24-8). Al met al een tegenstander waar Juliana niet van hoef te verliezen, maar wel de focus op scherp moest houden, zodat Juliana het zicht op de bovenste plekken en promotiewedstrijd kon houden.

Juliana schoot uit de startblokken, de doelpunten en combinaties vielen de eerste minuten makkelijk en het was al snel 3-0 in het voordeel van Juliana. Dankzij het goede verdedigende werk van Juliana, konden de aanvallers makkelijk de stand uitbreiden over verschillende schijven. Reden genoeg om voor de trainer van ACKC een time-out aan te vragen (8-2). Helaas is het vrijwel onmogelijk om een tegenstander de hele wedstrijd niet te laten scoren, maar de kansen van ACKC waren in de eerste helft wel nihil. Juliana bleef scoren en ging met een mooie tussenstand rusten. Ruststand: 10-3 in het voordeel van Juliana.

Na de goede eerste helft was het zaak om voor Juliana door te pakken en de stand verder uit te breiden, dit lukt in eerste instantie Juliana ook goed (12-4). Helaas gaan daarna de aanvallen bij Juliana iets moeizamer lopen, de combinaties die voorheen makkelijk werden gevonden, raakten nu een beetje kwijt, en mede door ongelukkige verdedigende acties kon ACKC inlopen (13-7). Nu raakt Juliana sowieso niet snel in paniek en kwam de wedstrijd nooit echt in gevaar voor Juliana, de doelpuntjes begonnen weer te vallen en zo werd de wedstrijd met felle duels, op strijdkracht en geheel solide uit gekorfbald door Juliana 1, ook pakte onze debutante in de eindfase een doelpuntje mee, wat altijd leuk is. Eindstand: 18-12 in het voordeel van Juliana.

De punten zijn verdiend in Oud-Gastel gebleven door Juliana 1, Tevens was deze wedstrijd tegen ACKC een goede generale voor de wedstrijd tegen (mede) titelkandidaat Tiel die a.s. donderdag 24 februari om 20.00 uur gespeeld word in het Veerhuis , een zeer belangrijke wedstrijd in strijd om de bovenste 2 plekken, en daardoor zicht op de felbegeerde promotiewedstrijd. Juliana kan dan ook zeker de steun van het thuis publiek gebruiken!