Hoeven 1 wint opnieuw

HOEVEN - Het was de 1ste wedstrijd na de hele lange winterstop van Hoeven 1 in competitieverband. Hoeven speelde tegen Steen uit St. Jansteen (Zeeuws Vlaanderen). Zij zijn de hekkensluiter in de competitie. Maar dat zegt niets.

Het weer was erbarmelijk slecht. Regen en harde wind waren zeker van invloed op het spel. Passes waren vaak te hard, kwamen niet aan of de wind sloeg onder de bal, die dan alle kanten op ging. Steen speelde de 1ste helft met de wind in de rug. Hoeven probeerde met kort combinatievoetbal het moeilijk te maken voor de tegenstander. Er werden weinig doelkansen gecreĆ«erd. Dat gold ook voor Steen die weinig voor de goal kwamen. Een hard schot spatte uiteen op de lat. Daar had Hoeven geluk mee. Net voor rust mocht Steen een vrije trap nemen op de 16 meter. De bal werd hard naast geschoten. Na rust een nog feller Hoeven. Gesteund door de wind in de rug ging men op zoek naar de bevrijdende treffer. Die die kwam snel. Al in de 47ste minuut kreeg Joost Blaauwhof de bal aangespeeld op de 16 meter en haalde hard uit. Zijn schot werd slecht gepareerd door de keeper van Steen en verdween onder zijn lichaam in de goal. Hoeven ging op zoek naar de tweede goal. Het was Stijn Kerstens die 10 minuten later de 2-0 aantekende. Hij ging op rechts goed door en ronde knap af. Steen probeerde wat terug te doen maar kwam lange tijd niet aan de 16 meter bij Hoeven. Onze snelle spits Rick Braspenning werd gelanceerd en Rick kwam alleen voor de keeper te staan. Hij schoof de bal keurig in de goal. Dat was de 3-0. Hoeven bleef de aanval opzoeken. In de 74ste minuut kregen ze een vrije trap op de hoek zestien meter. Stijn zette zich achter de bal en krulde deze langs de muur in de goal. Dat was de 4-0. Er werd nog gewisseld bij Hoeven. Direct daarop maakte de rechterspits van Steen de 4-1. Onze keeper Arthur Raaijmakers moest nog een keer ingrijpen. Hij tikte een inzet van Steen uit een hoekschop  keurig uit de hoek. Met 4-1 werd de wedstrijd beĆ«indigd. Een goede overwinning weer. Het wordt spannend in de top van de 3de klasse. Zeker nu Hoeven volgende week zondag uit speelt bij de koploper Groen Wit. Willen we de aansluiting blijven houden dan moeten we punten meenemen. Succes op carnavalszondag.