Afbeelding
Foto: Daniëlle Laros-Boere

Pluim voor vrijwilligers kindervakantieweek Oud Gastel

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - Wethouder Hans Wierikx heeft woensdagavond in ’t Veerhuis in Oud Gastel een pluim uitgereikt aan de vrijwilligers kindervakantieweek Oud Gastel. 

Na een jaar noodgedwongen te hebben overgeslagen, heeft van 24 augustus tot en met 27 augustus 2021 de jaarlijkse kindervakantieweek in Oud Gastel plaatsgevonden. Deze vakantieweek, voor kinderen van groep 1 tot en met groep 5, wordt georganiseerd onder de vlag van de KPJ. De allereerste kindervakantieweek vond plaats in 1993. De oorspronkelijke drijfveer was om kinderen die daadwerkelijk niet, om welke reden dan ook, op vakantie konden, toch een leuke week aan te bieden. Dit laatste is nog steeds van toepassing, De kosten voor deze week worden zo laag mogelijk gehouden. De organisatie is in handen van een elf jongeren, merendeels uit Oud Gastel. Opmerkelijk is daarbij dat zij zelf eerder als kind hebben deelgenomen aan deze kindervakantieweken. Tijdens de laatste kindervakantieweek zijn ze bijgestaan door 20 tot 25 vrijwilligers. Dit om de kinderen te begeleiden en om de nodige hand- en spandiensten te verrichten.

Omdat de vakantieweek het vorige jaar, vanwege de maatregelen, geen doorgang heeft kunnen vinden, was het erg spannend voor de commissie of het in 2021 wel zou kunnen doorgaan. Gelukkig is er een herstart gemaakt van de kindervakantieweek. Dit laatste met enige aanpassingen. Uiteindelijk zijn er minder aanmeldingen geweest dan voorafgaande jaren. Het belangrijkste voor de commissie is dat het dit jaar is doorgegaan. De commissie gaat er vanuit dat de aanmeldingen voor de volgende jaren weer op het oude peil zullen komen.

De gemeente Halderberge heeft besloten om een pluim uit te reiken aan de commissie Kindervakantieweek Oud Gastel. Dit o.a. omdat zij in 2021 alles in het werk hebben gesteld om een doorstart te maken. Anderzijds zijn ze alweer begonnen met de voorbereidingen voor de kindervakantieweek in 2022. Tot slot is het belangrijk dat veel kinderen uit Oud Gastel een heerlijke vakantieweek hebben en dat het uitgangspunt is en blijft dat alle kinderen uit Oud Gastel kunnen deelnemen, met name die kinderen die door omstandigheden niet op vakantie gaan met hun ouders.