Juliana 1 gaat aan de leiding in de competitie

OUD GASTEL - Waar een aantal mensen later op de donderdag avond zich vrijwillig in het Veerhuis 111 uur lieten opsluiten voor het goede doel, moest Juliana 1 zorgen dat ze zich niet lieten opsluiten door Tiel ’72 in strijd om de eerste plek.

Juliana 1 vloog bij het fluitsignaal uit de startblokken, de combinaties werden makkelijk gevonden en ondanks dat de afronding soms moeizaam was, kwam Juliana 1 al snel op een ruime voorsprong (4-0).

De verdediging van Juliana 1 kon Tiel goed onder druk houden waardoor Tiel lang tegen een achterstand van 4 doelpunten keek.

Reden voor de coach van Tiel ’72 om een time-out aan te vragen (6-2).  Hierdoor kwam Tiel in de wedstrijd en begonnen mede door hun fysieke duels in te lopen, maar Juliana 1 bleef weerstand bieden waardoor Tiel voor rust nog naar een achterstand van 2 doelpunten keek. Ruststand: 8-6 in het voordeel van Juliana.

Na rust was het zaak voor Juliana om de stand verder te uitbreiden, echter kwam Juliana wel makkelijk tot de goede kansen maar de scores wilden niet vallen (12-10). Ook Tiel leek hier last van te hebben en gooide hun met vele wissels alles in de strijd om de zege er nog uit te slepen. Echter begon bij Juliana de doelpunten weer te vallen, waardoor de overwinning nooit echt in gevaar is geweest.

Eindstand: 18-15 in het voordeel van Juliana

De aankomende week is de selectie nog een weekendje vrij, daarna zal Juliana 1 naar Almkerk afreizen om weer voor de punten te gaan strijden.[n]