Gejuich na het doelpunt van Sven Damen.
Gejuich na het doelpunt van Sven Damen. Foto: Patrick van Doormaal

SC Gastel 1 neemt de punten mee vanuit Rotterdam Zuid

OUD GASTEL - Vandaag wederom een belangrijke pot, als je mee wilt blijven doen om het kampioenschap. SV Charlois 1 thuis was een makkie met de 8-0 winst. Een makkie, dat was het deze middag zeker niet.

SC Gastel 1 ging wederom met een brede selectie op pad richting Rotterdam.  SC Gastel 1 bleek de beter voetballende ploeg te zijn van de twee deze middag. SV Charlois besloot het om het over een andere boeg te gooien en de scheidsrechter had ook niet zijn beste dag. Hij liet veel toe de eerste helft. Matthijs Nagtzaam incasseerde flink wat schoppen de eerste 15 minuten. Tot kansen kwam SC Gastel niet. Tot een corner van Luc de Jong prompt in het netje viel. Een fantastische goal, wellicht met een beetje geluk maar dat bedierf de pret niet. SC Gastel ging wat beter spelen en had met Sven Damen een grote kans. Helaas eindigde zijn inzet op de paal. SV Charlois kwam in het laatste kwartier van de eerste helft wat beter in het spel. Door miscommunicatie achterin, kregen ze een goede kans. Coert Doomen kon zich onderscheiden door de 1 op 1 vakkundig te pareren. Net voor rust kreeg Charlois een vrije trap op zo’n 30 meter van de goal. De aanvoerder van de tegenstander besloot de bal snoeihard ineens op doel te schieten. Zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal en verdween voorlangs uit de goal. Hier kwam SC Gastel vlak voor de rust nog goed weg.

Tweede helft

De tweede helft was voor de scheidsrechter een andere wedstrijd. Waar hij in de eerste helft nagenoeg alles door liet gaan, besloot hij in de tweede helft alles af te fluiten. Tot echte kansen kwamen Gastel en Charlois in eerste instantie allebei niet. Mats Helmons viel in voor Luc. Net nadat hij was ingevallen ging hij door op links en gaf een puntgave voorzet op Sven Damen. Die raakte de bal perfect en schoot hem onhoudbaar in de verre kruis. De wedstrijd was op slot en klaar. Matthijs ging er nog uit voor Sven Vermeule en ook Jurgen Buuron mocht nog minuten maken.

Al met al zijn het de 3 punten die mee de bus in gingen naar Gastel. Dat werd uiteraard ook gevierd. Komende donderdag wederom een doordeweekse competitie wedstrijd. SC Gastel 1 speelt dan in en tegen v.v. Oosterhout. Weer een belangrijke pot voor de boeg, gezien de tegenstander en de andere wedstrijd welke dan wordt gespeeld.