Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Lintje voor Toos Ossenblok-Aerts en Jurgen Pertijs

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Halderberge heeft er twee Leden in de Orde van Oranje Nassau bij. Na de raadsvergadering van vanavond werd namelijk afscheid genomen van raadsleden Toos Ossenblok-Aerts en Jurgen Pertijs. Burgemeester Bernd Roks reikte aan hen beiden een Koninklijke onderscheiding uit. Zowel Toos Ossenblok-Aerts als Jurgen Pertijs zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Toos Ossenblok-Aerts is sinds 12 april 1994 tot en met 31 december 1996 verbonden als raadslid aan de voormalige gemeente Oudenbosch. Hierna als raadslid aan de gemeente Halderberge. Per raad april 2007 als fractie Ossenblok. Per raad oktober 2009 bij ONS Halderberge. Na de verkiezingen 19 maart 2014 voor Lokaal Halderberge. In augustus 2021 was mevrouw A.J.M. Ossenblok-Aerts 25 jaar raadslid. Mevrouw A.J.M. Ossenblok-Aerts heeft aangegeven na de verkiezingen te willen stoppen als raadslid. 

Jurgen Pertijs is vanaf 14 maart 2006 raadslid bij de gemeente Halderberge. De heer Pertijs is begonnen bij Gemeenschapsbelangen Halderberge. Met de verkiezingen van 19 maart 2014 kwam er een fusie tussen Hoeven 2000, Gemeenschapsbelangen Halderberge en ONS Halderberge tot de huidige partij Lokaal Halderberge. De heer Pertijs is partijleider en fractievoorzitter van Lokaal Halderberge. De heer Pertijs heeft te kennen gegeven na de verkiezingen niet verder te willen gaan met zijn raadswerk.