Afbeelding

Hoevenaar wint worstenbrood wedstrijd

Door: Daniël van Overveld Algemeen

HOEVEN - Het is de 16-jarige Raff Willemsen uit Hoeven gelukt om de eerste plaats te bemachtigen voor de wedstrijd ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ voor de categorie VMBO. 

Hij deed namens het Markland College Oudenbosch mee aan de wedstrijd, die door Omroep Brabant georganiseerd werd. ‘’Ik had het eigenlijk niet verwacht’’, vertelt hij. Jordy Vermunt uit Oudenbosch, die ook op het Markland zit, volgde Raff op als tweede. 

Volgens hem komt het waarschijnlijk door de techniek die hij gebruikte om het deeg voor de worstenbroodjes te bakken. Worstenbroodjes bakken is niet nieuw voor Raff; Op het moment zit hij in het examenjaar en heeft hij in de 1e, 2e en 3e klas al meerdere keren worstenbroodjes gebakken. ‘’Het leukste eraan, is dat je van een beginsel een mooi eindproduct maakt.’’ 

In totaal deden 95 Brabantse worstenbroodbakkers mee. Tien profs, vijf thuisbakkers, vijf vmbo-leerlingen en vijf mbo-leerlingen mochten door naar de finale in De Rooi Pannen in Eindhoven, waar ze maandag hun worstenbroodjes moesten bakken. Bij de professionals kwam Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg in Heusden uit als de winnaar.