De drie Rijsdijkjes, exposanten tot half mei
De drie Rijsdijkjes, exposanten tot half mei Foto: Familie Rijsdijk

Nieuw seizoen Arboretum Oudenbosch start vanaf 1 april

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Vrijdag 1 april aanstaande gaat de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch weer open voor een nieuw seizoen. Vanaf die dag is de tuin tot en met 31 oktober open elke zon- en feestdag van 12.00-17.00 uur en elke dinsdag tot en met zaterdag van 13.30–16.30 uur. Buiten deze tijden alleen op afspraak.

Gedurende de afgelopen wintermaanden is veel onderhoud uitgevoerd en ondanks de harde wind in de laatste weken ligt de tuin er weer heel prachtig bij. Komt dat zien en geniet vanaf nu vaak van een heerlijke wandeling in dit prachtig stukje Oudenbosch met zijn prachtige collecties bomen en planten. Verder is er in de theekoepel en in het entreegebouw een expositie. Ook is er elke 2e zondag van de maand een rondleiding met een van onze ervaren gidsen. Wilt u zeker zijn van deelname dan koopt u vooraf een ticket via onze website www.arboretumoudenbosch.nl of de website van Visit Halderberge op www.visithalderberge.com.

Erfgoed

Oudenbosch staat bekend om zijn Religieus Erfgoed. Verschillende objecten van dit erfgoed vindt je in het Arboretum Oudenbosch. Enkele daarvan zijn het toegangsgebouw, de voormalige bakkerij van de paters Jezuïeten, het H. Hartbeeld omzoomd door rode beuken en de padenstructuur.

Expositie van Corma, Laurie en Martijn Rijsdijk

De eerste tentoonstelling van 2022 in het entreegebouw van het Arboretum in Oudenbosch is een mooie familie aangelegenheid. Moeder Corma, dochter Laurie en zoon Martijn zijn geïnspireerd door de kleuren, vormen en sferen van de natuur. Dat laten ze zien met schilderijen van Corma en Martijn en foto’s van Laurie. 

Expositie in de theekoepel

De Natuurfotowerkgroep van het IVN Dintel- en Marklanden exposeert gedurende 3 weekenden (2-3 april, 9-10 april en 16-18 april) in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch. De fotowerkgroep maakt alleen Natuurfoto’s. Met een groep van ong. 20 enthousiaste fotografen worden elke maand foto’s besproken en van opbouwende kritiek voorzien. Binnenkort worden onze maandelijkse bijeenkomsten weer opgestart. Mochten er mensen zijn die lid willen worden van de Natuurfotowerkgroep, tijdens expositie zijn leden van de fotoclub aanwezig om u het een en ander te vertellen. Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Frank Linssen, tel. 06-24360486, fotowerkgroep@ivndintelenmarklanden.nl.