Hoeven houdt 3 punten in eigen huis

HOEVEN - Na de nederlaag van vorige week had Hoeven nog wat recht te zetten. Op bezoek kwam UVV’30 uit Ulvenhout.

Het was een vrij warme zondagmiddag, zeker voor de tijd van het jaar. Dat beïnvloede waarschijnlijk het spel van beide kanten. De 1ste helft konden beide ploegen weinig druk zetten en er werden niet veel kansen gecreëerd. Rick Braspenningen ondernam een enkel poging met een schot vanaf de rechterflank. Ook probeerde Joost Blaauwhof het met een afstandsschot. In de 22ste minuut kwam Hoeven goed weg. Vermeend hands in onze zestien werd niet gezien door de scheids. Met 0-0 was het thee  drinken in de rust met de hoop dat de 2de helft voor wat meer amusement zou zorgen. Een dat was ook het geval. Hoeven kwam goed uit der starblokken.

In de 47ste minuut werd Rick in schietpositie gebracht. Zijn inzet ging echter naast. In de 50ste minuut werd Erwin Roks de diepte ingestuurd. Hij omspeelde de keeper en die moest een overtreding maken om Erwin te stuiten. De strafschop werd koelbloedig ingeschoten door Jurgen Pertijs, en maakte hiermee de bevrijdende treffer. Hoeven ging op zoek naar nog een goal. Combinaties tussen Stijn Kerstens, Erwin Roks en Rick wisselde elkaar af. De laatste bal kwam steeds net niet op de goede plek. Stijn worstelde zich af en toe in de zestien langs de verdedigers van UVV maar  de keeper stond steeds in de weg. UVV was het laatste kwartier even gevaarlijk. Onze keeper Arthur Raaijmakers pakte de bal keurig en correct van de schoen van een uvv speler, voordat hij gevaarlijk kon worden. Er werd nog driftig gewissel bij Hoeven. Tijs Heijens werd ingebracht en ook de  de jeugdspelers Siebe Harteveld en Wouter van Oosterhout. Het was Rick die iedereen uit het spreekwoordelijk lijden verloste. Hij werd vrijgespeeld en kon recht op de goal van UVV lopen. Rick twijfelde niet en schoot de bal  keurig in. Dat was de 2-0 en daar bleef het bij. Een goede overwinning. Hoeven blijft de punten pakken.

Volgende week spelen we in Clinge Zeeuws Vlaanderen. Supporters kunnen met de bus mee. Die vertrekt om 12.00 uur vanaf het sportpark.[n]