Donderdag 31 maart

Oscarwinnaar The power of the dog bij Fanfare

20:15 | Filmtheater Fanfare

The power of the dog donderdag 31 maart 20.15 uur. De broers Phil en George Burbank beheren anno 1925 gezamenlijk de familieranch in de Montanavallei in Nieuw-Zeeland, ondanks het feit dat ze totaal verschillend van aard zijn: de een is een heer, de ander een rauwe cowboy. Die ranch is de grootste van de buurt en is ‘klassiek’ georganiseerd: mannen maken de dienst uit en de moderniteiten worden buiten de deur gehouden. De verhouding tussen de broers komt onder hoogspanning te slaan als George met de weduwe Rose op de proppen komt. Phil ziet die band niet zitten en wreekt zich op Rose en haar zachtaardige zoon Peter. Jane Campion heeft een van haar beste films gemaakt met The power of the dog, een onheilszwangere western met een griezelig sterke performance van Benedict Cumberbatch als een veehouder die de cowboydagen van weleer romantiseert. Australië 2021. Regie: Jane Campion. Met: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons e.v.a. Geen pauze. Verwacht: donderdag 7 april Grosse Freiheit (Meise) 20.15 uur. Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl.


 

Vrijdag 1 april

Kaartavonden De Flierefluiters

19:30 | Het Punt

Wijkvereniging De Flierefluiters uit Hoeven pakt, na een Coronastop, de draad weer met de rik- en jokeravonden. Deelname staat open voor de leden maar ook voor introducés of andere niet-leden. Er zijn elke avond leuke prijzen te verdienen. Om voor de hoofdprijzen in aanmerking te komen, moet wel aan minstens 4 kaartavonden worden deelgenomen. Deze kaartavonden zijn steeds op vrijdagavond, beginnen om 19.30 uur precies en vinden plaats in Het Punt aan de Halderberg in Hoeven. De vierde kaartavond van dit seizoen vindt plaats op vrijdag 1 april. Het bestuur heeft tevens besloten de kaartavonden die niet door konden gaan op 6 mei en 10 juni in te halen.

 

Zondag 3 april

Old Forest Jazz met Gé Bijvoet en Wim Bronnenberg

15:00 | De Witte Villa

Jazz op zondag in de Witte Villa in Oudenbosch. Kaartverkoop op www.cultuuroudenbvosch.nl. De jazzconcerten worden verzorgd door Gé Bijvoet en we openen deze serie met het duo Gé Bijvoet op de piano en Wim Bronnenberg op gitaar.

 

Maandag 4 april

Alzheimercafé weer van start

19:30 | Steunpunt Saint Louis

Op maandag 4 april start het Alzheimer café weer. Gastspreker Dhr. Hein Wouters, voormalig neuroloog Bravis Ziekenhuis gaat in gesprek met de bezoekers over het thema: Wat is dementie? Dementie is een algemeen begrip voor verandering in gedrag en de achteruitgang van het denkvermogen. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, maar er zijn ook andere vormen van dementie. Wanneer wordt er gesproken van dementie en wanneer is het een bij de leeftijd horende passende vergeetachtigheid? Welke verschijnselen treden op bij dementie? Is het te voorkomen? Is dementie erfelijk? Voormalig neuroloog van het Bravis Ziekenhuis de heer Hein Wouters beantwoord deze vragen en gaat nader in op de kenmerken van dementie. Er is voldoende ruimte voor vragen en inbreng van de bezoekers. Uiteraard is ook uw partner, zoon/ dochter, vrienden of kennissen van harte welkom. U hoeft zich niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis. Inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het Alzheimercafe wordt gehouden in steunpunt Saint Louis, Aloysiushof 70, 4731 PL in Oudenbosch. Info: tijdelijke coördinator Ida Verbiest 06-30102551.