Afbeelding
Foto: Vera de Geus

VVD, Lokaal Halderberge en de WOS willen samen college vormen

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH -  De fracties van de VVD, Lokaal Halderberge en de WOS gaan aan de slag om samen een college te vormen. Dat zegt informateur Giel Janssen die de  afgelopen weken met alle partijen uit de nieuwe gemeenteraad gesproken heeft om te peilen wie een coalitie kan vormen voor de komende vier jaar. 


Giel Janssen: “Alle partijen zijn op vrijdag 25 maart individueel bij mij op bezoek geweest. Aan de hand van een vragenlijst, die hen vooraf is toegestuurd, zijn de gesprekken gevoerd. Tijdens de gesprekken was een goede en open sfeer. Uit deze gesprekken heb ik een duidelijke grote gemene deler kunnen halen. De fracties van VVD, Lokaal Halderberge en WOS gaan daarom aan de slag om samen een college te vormen. Uit de bijeenkomsten van 25 maart bleek ook dat er bij de meeste partijen een voorkeur was voor vier wethouders de komende periode.”

Vandaag, maandag 4 april, komen de politieke partijen om 19.30 uur bij elkaar tijdens een openbare zitting om van de informateur te horen hoe de onderhandelingen tot nu toe zijn verlopen. De besprekings-verslagen van de bijeenkomst van 25 maart met de individuele fracties worden maandag 4 april openbaar gemaakt. Nadat de formateur in de eerste termijn zijn bevindingen heeft toegelicht, kunnen de fracties vragen stellen en het debat voeren. Iedereen is van harte welkom deze zitting bij te wonen. Deze is ook te volgen via de livestream op https://halderberge.raadsinformatie.nl/live.