Afbeelding
Foto: Mill Home

Plan voor Tiny Houses in Bosschenhoofd

Door: Vera de Geus Algemeen

BOSSCHENHOOFD -  Een bijzonder woningbouwplan voor Bosschenhoofd. Het idee is gerezen om vijftien tiny houses te realiseren op het braakliggende terrein achter de caravanhandel aan de Pastoor van Breugelstraat. De gemeente ziet het plan zitten. “Het is natuurlijk prachtig als er betaalbare huisjes komen voor 1 of 2 persoonshuishoudens. Maar er zal nog veel water door de Mark moeten stromen voordat een en ander in kannen en kruiken is. De ontsluiting is natuurlijk iets om goed naar te kijken, maar ook het stukje parkeren”, zegt wethouder Hans Wierikx.

Ze zijn klein, energiezuinig, duurzaam en als het aan het college ligt binnenkort ook beschikbaar in Bosschenhoofd. De gemeente ziet namelijk wel wat in de komst van vijftien tiny houses op het perceel achter Caravan Centrum Bosschenhoofd. Tiny houses zijn een relatief nieuw fenomeen op de Nederlandse woningmarkt. Het zijn kleine huisjes, volledig ingericht, maar toch sober van stijl en daardoor een stuk goedkoper dan een reguliere woning. Bovendien speelt duurzaamheid een grote rol. Veel tiny houses zijn energieneutraal. In de regel zijn ze vooral geschikt voor jongeren of 1á 2 persoons huishoudens.

Om die reden ziet het gemeentebestuur het plan wel zitten. “Er is natuurlijk enorme vraag naar betaalbare woningen. Het zou dan ook zeker mooi zijn als dit plan te realiseren is. Daarbij verliezen we zaken als ontsluiting en parkeren niet uit het oog. Het lijkt me bijvoorbeeld niet handig als het verkeer voor dat wijkje er via de Pastoor van Breugelstraat in moet. En ook bij deze kleine huisjes moet voldoende geparkeerd kunnen worden. Tevens zal het bestemmingsplan aangepast moeten worden, maar met een goed plan zijn we daartoe bereid.”