Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Manon maakt de droom van haar overleden zoon Jesse waar

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

STAMPERSGAT - Zondag 29 augustus 2020 is de dag waarop het leven van Manon Vermolen-Koevoets (49) een dramatische wending kreeg. Op deze dag kreeg haar zoon Jesse op 21-jarige leeftijd in de vroege ochtend een acute hartstilstand, waaraan hij een paar dagen later overleed. Na de belofte aan Jesse om zijn kledinglijn voort te zetten, wordt met de realisatie van Coffee Boutique Via Ponte, een andere droom van hem vervuld.

“In de ambulance voor het vertrek naar het ziekenhuis gaf ik hem nog een kusje, tilde zijn oog open en keek in de leegte. Hij was al weg. Alleen een wonder kon hem nog redden,” vertelt een geëmotioneerde Manon . “Het gemis van Jesse is enorm. Je bent niet en nooit meer zoals je was, ook niet in de ogen van andere mensen. Alleen mensen die zelf een kind verloren hebben weten hoe dit voelt. Het is net of er een wolkendek met watten om je heen zit. Op zijn sterfbed heb ik beloofd om zijn dromen voort te zetten.”

Planner

Sinds zeven jaar vormt ze samen met haar man Stan een samengesteld gezin. “Daarbij vormen wij echt één gezin. We zijn gelijk, samen hebben we vier jongens!” Na de scheiding was Manon tien jaar vrijgezel. “Met een eigen huis, baan, auto en twee kindjes viel het druk zijn eigenlijk wel mee. Als alleenstaande moeder kun je best wel veel hoor,” spreekt ze uit ervaring. Gewerkt heeft ze 26 jaar bij een bedrijf als planner. Vier jaar terug heeft ze ontslag genomen en is ze voor zichzelf begonnen als styliste en weddingplanner. Daarnaast huurde ze samen met enkele andere vrouwen nog een winkelpand. “Dat was conceptstore Zully in Oud Gastel. Ik verkocht diverse artikelen van oorbellen en sjaals tot decoratieve woonaccessoires. Wat duurdere en bewustere spullen, met een verhaal erachter. Door corona en het overlijden van Jesse ben ik daar in maart 2021 definitief mee gestopt.”

Dromen

Onder de naam Enfance (Frans voor kindertijd) had Jesse in maart 2020 een eigen kledinglijn opgezet. “Hij werkte bij Soccerfanshop in Noordhoek en zijn baas hielp hem hierbij. Wij hebben beloofd om dit namens Jesse voort te zetten.” Jesse had ook nog een droom om samen met zijn broer Flinn een sportcafé te beginnen. “Jesse kon echt dromen. Dan stonden we hierbij het raam en keken uit op het oude huisje van de buurman. ‘Dat zou een mooie plek zijn. Denk jij dat het gaat lukken’, vroeg hij dan aan mij. ‘Zeker gaat dat lukken,’ zei ik dan.” Het pand is vorig jaar aangekocht en door de familie helemaal zelf verbouwd. “Jesse is onze drijvende kracht hierbij. Of het winstgevend wordt is helemaal niet belangrijk voor ons. Zijn droom wordt verwezenlijkt en dáár gaat het om.” In de koffieboetiek kunnen mensen terecht voor een kopje koffie of thee en wordt kleding van Jesse en allerlei woonaccessoires verkocht. “Jesse wilde zelf daarboven gaan wonen, maar daar hebben we nu een B&B van gemaakt.” De naam van de boetiek is Coffee Boutique Via Ponte. “Via Ponte is Italiaans voor Brugstraat waar wij wonen, een naam die Jesse destijds voor mijn styling klussen heeft bedacht.” De opening is op 7 april voor genodigden. “Dat is op zijn verjaardag, dan zou hij 23 jaar geworden zijn. Een dag later gaan we officieel open. De broers van Jesse en hun verkering helpen allemaal mee. ’Trust the progress’, was de spreuk van Jesse en zo ben ik ook gaan leven.”