Hoeven niet goed op dreef in Zeeuws Vlaanderen

HOEVEN - Het was niet de dag van vv Hoeven, die afreisde naar Clinge in Zeeuws Vlaanderen. Slecht spel van beide zijden domineerde de wedstrijd en daarbij was het veld heel slecht bespeelbaar, maar daar hadden beide ploegen last van.

Hoeven kwam heel slecht uit de kleedkamer en voor dat ze er erg in hadden was het al 1-0. Direct vanaf de aftrap scoorde Clinge omdat Hoeven nog niet bij de les was. Er werden veel lange ballen gespeeld. Van goed combinatievoetbal was geen sprake. Clinge was een aantal keren gevaarlijk uit hoekschoppen of aanvallen vanaf de flanken. Onze keeper Arthur Raaymakers haalde in de 19de minuut een bal uit de bovenhoek. Uit een counter van Clinge stonden in de 26ste minuut stonden 3 spelers van Clinge tegenover nog een verdediger van Hoeven, maar ze verprutsten de kans op 2-0. Er was een aanval vanuit het boekje en dat was na een half uur spelen. Op links zetten  Rick Braspenning, Estienne Kerstens en Stijn Kerstens een aanval op. De bal belandde voor de schoen van Joost Blaauwhof die niet aarzelde en de bal in de netten joeg. Even later kopte Stijn een voorzet van Estienne naast. Dat waren de wapenfeiten voor rust. Na rust kreeg Rick al na 2 minuten de kans de 2-1 te maken. Bij liep op de keeper af maar die maakte zich breed en de bal kwam tegen zijn lichaam.  Arthur moest in de  56ste en 58ste minuut met uiterste reddingen zijn goal leeg houden. Clinge was twee keer heel dicht bij een doelpunt. De winnende goal kwam toch nog vrij onverwacht. Een aanval vanaf rechts werd uit de zestienmeter gewerkt door de Hoeven-defensie maar kwam voor de voeten van een speler van Clinge. Hij na de bal vanaf 18 meter vol op de wreef. De bal stuiterde net voor de neus van onze keeper en verdween in de goal. Dat was de 2-1 met nog een kwartier te spelen probeerde Hoeven nog wel wat terugdruk te geven, maar dat had geen succes. Er werden nog wissels toegepast. Tijs Heijens en de jeugdspelers Jasper Dankers en Bjorn Wink werden ingebracht. Het mocht niet baten. Hoeven geen met legen handen naar huis. Hopelijk kunnen ze zondag .a.s.  de draad weer oppakken. Dan spelen we thuis tegen Schijf. Wij hopen dat de 1ste selectie dan weer wat kan laten zien aan onze supporters en sponsors. In deze klasse geldt de gouden regel dat als je scherp aan de wedstrijd begint je de helft al gewonnen hebt.

Hoeven 2 speelde knap gelijk met 1-1 tegen het zeer hoog geklasseerde Dosko 2. Langzaam pakken de jongens de puntjes.[n]