Roos in actie tijdens de 1000m vlinderslag
Roos in actie tijdens de 1000m vlinderslag Foto: Rosemarie Englebert

Roos Englebert wint vlinderslaggala in Haarlem

OUD GASTEL - Zondagmiddag 3 april organiseerde de Haarlemse zwemvereniging DWT een vlinderslaggala. Tijdens deze wedstrijd werd nagenoeg alleen maar vlinderslag gezwommen. De afstanden waren 100, 200, 400 en 1000 meter, dit zowel voor dames als heren. Deze toch wel iets afwijkende wedstrijd van alle andere stond weer voor het achtste jaar op de kalender bij DWT.


Vanuit onze regio schreef alleen Roos in voor de zeer ongebruikelijke 1000 meter vlinderslag, deze wordt vrij weinig gezwommen omdat de meeste zwemmers en zwemsters de vlinderslag erg zwaar vinden. Voor Roos echter een uitdaging om er toch voor in te schrijven.

Om 6 uur in de avond mocht zij “los” voor haar wedstrijd. Na een toch wel voorzichtige eerste 100 meter kwam zij prima in haar slag. Dit resulteerde in een zeer gelijkmatig gezwommen race, iedere 100 meter ging in 1.24 min. Dit resulteerde in een eindtijd van 13.53 min. Deze tijd was ruim voldoende om de afstand bij de dames ruimschoots te winnen en zij was tevens de snelste van het gehele deelnemersveld. De eerste heer zwom namelijk 14.03 min.

Een leuke bijkomstigheid voor haar is dat zij daarmee 9e staat in de ranglijst allertijden voor dames in Nederland.

Janne Englebert sterk op 400 mtr. wisselslag.

 Janne stond in Oosterhout, tijdens een limiet wedstrijd, aan de start voor een 400 mtr. wisselslag. Hij koos voor een afstand tijdens deze wedstrijd waardoor hij zich volledig kon focussen met als doel de limiet te zwemmen voor het open NK lange baan (50 mtr. bad).

Na een prima eerste 100 mtr. vlinderslag welke in 1.03 min. ging, wat een PR voor hem betekende, vervolgde Janne met een goede 100 mtr. rugslag en een 100 mtr. schoolslag. Tot slot eindigde hij met een prima 100 mtr. vrije slag waardoor zijn eindtijd van 4.52 min. goed was voor het behalen van de limiet. Tevens een PR op deze afstand en een verbetering van het clubrecord!


Beloning voor het harde werken

Een felicitatie voor hen is zeker op zijn plaats, dus van harte Roos en Janne.

Voor beide zijn deze prestaties een beloning voor het harde werken tijdens de trainingen bij zowel Hieronymus als bij het RTC in Tilburg.[n]