SC Gastel 1 wint in Dordrecht en ziet concurrentie morsen

OUD GASTEL - SC Gastel 1 mocht opnieuw de wei in op deze zonnige zondag in April. Gastel had wat kleine blessures, maar mogen blij zijn met hun brede selectie en dat de SC Gastel jeugd zich zo ontwikkelt. Ook vandaag sloot weer een tweetal spelers aan bij de selectie van het eerste elftal. De vorige wedstrijd tegen GSC/ODS 1 werd overtuigend gewonnen met 5-0, dus een mooie middag om hier een vervolg aan te geven.

Gastel startte voortvarend aan de wedstrijd. Al na 2 minuten kopte Matthijs Nagtzaam een goede vrije trap van Luc de Jong feilloos binnen. Vroeg scoren is precies wat je nodig hebt in wedstrijden als deze. Het was SC Gastel dat de wedstrijd in de tang had op het slecht bespeelbare veld.  Na een half uur werd Matthijs naar de grond gehaald in de 16 meter. Harm Lambregts benutte dit buitenkansje en het was 2-0.

Dit bleek ook de ruststand. SC Gastel gaf niks weg en creĆ«erde wel wat kansen.

Tweede helft

Na de rust werd het 3-0. Een voorzet van Richard Hamers, werd slim binnengekopt. Nu was het Jurgen Buuron die zich op het scorebord meldde. Daarna werd Jurgen gewisseld voor Robin Tak (J019-1), welke na zijn debuut tegen Steeds Hooger ook vandaag weer minuten mocht maken. Even later werd Matthijs slim weggestoken door Richard. 1 op 1 faalde hij niet en kon zijn 20ste van het seizoen bijschrijven. Jeugdspeler Jorren Wierikx (JO19-1) maakte zijn debuut voor SC Gastel 1.

Mooi om te zien dat deze gasten aan het grote werk mogen ruiken in deze wedstrijden. Clubarchivaris Jan v/d Bosch kan weer een naam toevoegen aan de debutantenlijst. Maar of er al eerder spelers zijn geweest die hun debuut voor SC Gastel 1 gemaakt hebben tegen Steeds Hooger of GSC/ODS, alleen Jan zal het weten.  In het restant van de wedstrijd maakte Keano Elgin ook nog de 5-0, na terugleggen van Richard. Al met al een goede uitslag.