Afbeelding
Foto: Vera de Geus

‘t Tapperijke in Hoeven sluit dit jaar voorgoed

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - ‘t Tapperijke in Hoeven gaat op 1 oktober voorgoed dicht. Kees en Anja Broos geven dan nog een afscheidsfeest en dan komt er een einde aan een horecabestaan van bijna 37 jaar. Voor het horecastel een lastige beslissing. “Maar gezien onze leeftijd en mijn gezondheid is het nu eenmaal de beste keuze”, zegt Kees die hun zaak verkocht heeft aan een projectontwikkelaar die appartementen op deze locatie wil realiseren. 

Gisterenavond tijdens zijn verjaardagsfeest maakten Kees en Anja Broos aan hun naasten bekend dat het Tapperijke-tijdperk ten einde loopt. “In 2008was de verkoop van onze zaak al zo goed als rond, maar toen kwam de recessie en ging het uiteindelijk toch niet door. Het bleef in de stille verkoop,  maar in de tussentijd zijn er geen serieuze kopers meer geweest. Tot nu. Het is echt heel snel gegaan. Afgelopen donderdag hebben we het contract getekend.”

Saamhorigheid

Kees en Anja besloten het bericht meteen maar bekend te maken. “Wel zo netjes tegenover de verenigingen”, zegt Kees. “Bijvoorbeeld de biljartvereniging wilde gaan investeren in nieuwe scoreborden. Dan hou je je mond niet langer dan nodig is natuurlijk. Gisteren was mijn verjaardagsfeest en hebben we het verteld. Dat was echt heel heftig voor me. Ik was stik zenuwachtig. Het valt niet mee om uit te spreken dat je na bijna 37 jaar de stekker eruit gaat trekken. Het voelt sowieso heel dubbel. Gezien onze leeftijd en mijn gezondheid is het mooi dat we een koper hebben, maar dit horecabestaan is al die tijd ons hele leven geweest. De saamhorigheid, de vriendschap, het organiseren van dingen, het kastelijn zijn. Ik ga dat vreselijk missen en ons Anja ook.”

Biljarters

Kees en  Anja hopen dat er snel een oplossing komt voor de vele verenigingen die hun thuishonk bij ‘t Tapperijke hebben. “Ik wil in gesprek gaan met de gemeente om te kijken wat er mogelijk is. Bijna 200 mensen biljarten wekelijks bij ons. Ik hoop dat er snel een oplossing voor hen komt, evenals voor alle andere verenigingen. Je wilt niet dat ze op straat komen te staan.” 

Rust

Maar hoe dan ook is er op 1 oktober het afscheidsfeest. “We maken er nog één keer iets moois van en dan gaan de deur voorgoed op slot. Dat wordt ongetwijfeld emotioneel. Daarna zullen we het nog hard aan de slag moeten, want we moeten alles op gaan ruimen en leeg maken. Dat zal nog wel even tijd in beslag nemen en daarna gaan we proberen om rust te nemen. Maar een ieder die mij en ons Anja kent, weet dat dat niet mee zal vallen. We gaan zien wat er op ons pad komt, maar we zullen vast in het verenigingsleven te vinden blijven”, besluit Kees.